Ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη επαναφέρει ο Δαβάκης

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Τι υποστηρίζει σε ερώτηση που συνυπογράφει με άλλους βουλευτές

Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 07:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη επαναφέρει ο Δαβάκης

Ερώτηση σχετικά με την υποστελέχωση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης και την έλλειψη Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς) επισημαίνεται ότι «ενώ έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από την προηγούμενη φορά που το θέμα τέθηκε υπ’ όψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το χρονίζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο».

«Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με τους βουλευτές «είναι να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, τόσο στην καταγραφή των πρακτικών όσο και στην έκδοση των αποφάσεων και κατά συνέπεια να προκαλούνται μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και σοβαρή δυσλειτουργία στην απονομή της Δικαιοσύνης».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Δαβάκης στο ζήτημα «της παραπομπής στις καλένδες της ίδρυσης Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη, ώστε ακόμη και σήμερα ο νομός Λακωνίας να εξυπηρετείται από το μεταβατικό τμήμα του Πρωτοδικείου Τρίπολης». Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον βουλευτή είναι «να υποβάλλονται οι Λάκωνες σε περιττά έξοδα και μεγάλη ταλαιπωρία κάθε φορά που επιδιώκουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για διοικητικές υποθέσεις».

Κλείνοντας, ο Λάκωνας και οι συνυπογράφοντες βουλευτές, καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει για τις προθέσεις του και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα τόσο όσον αφορά το ζήτημα της στελέχωσης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης όσο και για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη, «ώστε να πάψει η Λακωνία να είναι ο μοναδικός νομός χωρίς Διοικητικό Πρωτοδικείο» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος