Πέντε νεκροί σε 48 τροχαία τον Σεπτέμβριο στην Πελοπόννησο

alte_peloponnese
Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018 07:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέντε νεκροί σε 48 τροχαία τον Σεπτέμβριο στην Πελοπόννησο

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συνολικά 48 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο στους δρόμους των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα  στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Ειδικότερα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 48 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 58 που σημειώθηκαν το 2017. Πιο αναλυτικά  σημειώθηκαν: Πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 10 τον Σεπτέμβριο του 2017, πέντε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, όσα και τον Σεπτέμβριο του 2017, καθώς και 38 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 43 τον Σεπτέμβριο του 2017.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 59 παθόντες (έναντι 88 τον Σεπτέμβριο του 2017). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: Πέντε νεκροί, έναντι έντεκα τον Σεπτέμβριο του 2017, πέντε σοβαρά τραυματίες, έναντι οκτώ τον Σεπτέμβριο του 2017, 49 ελαφρά τραυματίες, έναντι 69 τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, παραβίαση προτεραιότητας, ολισθηρότητα οδοστρώματος και  μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Σεπτέμβριο του 2018, συγκροτήθηκαν 490 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.319 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 179 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.259 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
- 1.626 για υπερβολική ταχύτητα.
- 168 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
- 164 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
- 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.
- 34 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
- 106 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
- 39 για παραβίαση σηματοδότη.
- 92 για Κ.Τ.Ε.Ο.
- 18 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.
-3 για αντικανονικούς ελιγμούς.
- 6 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος