«Καμπανάκι» για τη στελέχωση κλινικών του Νοσοκομείου Μολάων!

Στις ειδικότητες παθολογίας και καρδιολογίας - Εργαζόμενοι: «Αδιανόητο στη καρδιά του χειμώνα να μείνει ένας ιατρός στη κάθε κλινική»

Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Καμπανάκι» για τη στελέχωση κλινικών του Νοσοκομείου Μολάων!

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων αναφορικά με τις αποχωρήσεις ιατρών στις ειδικότητες παθολογίας και καρδιολογίας. Όπως προειδοποιεί ο σύλλογος, εφόσον δεν καλυφθούν τα κενά, η λειτουργία των δύο κλινικών θα εξυπηρετείται από έναν μόνο ιατρό, γεγονός που θα έχει συνέπειες στην αντιμετώπιση των περιστατικών. «Είναι αδιανόητο στη καρδιά του χειμώνα να μείνει ένας ιατρός στη κάθε κλινική λόγω έξαρσης λοιμώξεων και ανάπτυξης πολλών Ιών. Ήδη με τους δύο μόνο ιατρούς σε κάθε κλινική υπάρχει αύξηση διακομιδών λόγω αδύνατης εφημεριακής κάλυψης ολόκληρο μήνα» υπογραμμίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Ειδικότερα, για το ΔΣ του  συλλόγου, η πρόεδρος, Διονυσία Κρέζου και η γραμματέας,  Σταυρούλα Μαχαίρα, αναφέρουν τα εξής:

«Το ΔΣ του Συλλόγου πάντα πιστό στις αξίες και τα ιδανικά ως συνδικαλιστικός φορέας στο Νοσοκομείο Μολάων αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει έκκληση μέσω δελτίου τύπου προς όλους τους υπεύθυνους της Ιεραρχίας, Διοίκηση, 6η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας, να λύσουν άμεσα το πρόβλημα της Παθολογικής & Καρδιολογικής κλινικής πριν την αποχώρηση των δύο Ειδικών Ιατρών στο τέλος του χρόνου, λόγω λήξης Επικουρικής σύμβασης και συνταξιοδότησης, αντίστοιχα!

Είναι αδιανόητο στη καρδιά του Χειμώνα να μείνει ένας Ιατρός στη κάθε κλινική λόγω έξαρσης λοιμώξεων και ανάπτυξης πολλών Ιών. Ήδη με τους δύο μόνο Ιατρούς σε κάθε κλινική υπάρχει αύξηση διακομιδών λόγω αδύνατης εφημεριακής κάλυψης ολόκληρο μήνα!

Οι απαντήσεις της Διοίκησης, ότι δεν εκδηλώνει κανείς Ιατρός ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο Μολάων Παθολόγος ή Καρδιολόγος δεν μας ικανοποιούν πλέον!

Οι απαντήσεις ότι δεν έχουν προχωρήσει οι κρίσεις των προκηρυγμένων Ιατρικών θέσεων [Ορθοπεδικού-Aναισθησιολόγου-Ακτινολόγου] πλην του Χειρουργού δεν μας ικανοποιούν πια! Κίνδυνος αποχώρησης της Επικουρικής Ακτινολόγου επίσης στο τέλος του 2018 αν δεν παραταθεί η σύμβαση!

Οι απαντήσεις ότι στην 6 η ΥΠΕ προχωρούν υποθέσεις πρώτα άλλων Νοσοκομείων για την πρόσληψη επικουρικού λοιπού Προσωπικού, επίσης δεν μας ικανοποιούν πλέον!

Το ΔΣ του Συλλόγου από τις 5 Οκτωβρίου 2018 ζήτησε με επιστολή στη Διοίκηση και στα μέλη του Συμβουλίου Νοσοκομείου Λακωνίας να απαντήσουν εγγράφως για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος καθώς και άλλων μείζονος σημασίας! Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για αυτό το ΔΣ του Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση στις 6 Νοεμβρίου 2018 με την Αν/α Διοικήτρια κατόπιν έγγραφου αιτήματός του , όπου τα μέλη του
ΔΣ διαπίστωσαν για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει πραγματική λύση!

Ζητάμε λύση στο πρόβλημα απ’ όλους τους υπεύθυνους, προτείνουμε να δοθεί οικονομικό κίνητρο λόγω του άγονου που έχει χαρακτηριστεί για τους Ιατρούς το Νοσοκομείο Μολάων».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα