Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ευρώτα για την απώλεια του Κ. Βρεττάκου

Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 11:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ευρώτα για την απώλεια του Κ. Βρεττάκου

Για τον θάνατο του σκηνοθέτη και συγγραφέα, Κώστα Βρεττάκου (γιου του αείμνηστου Νικηφόρου Βρεττάκου), που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος εξέδωσε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα:

«Υπήρξε ένας σπουδαίος δημιουργός, μία πολυσχιδής προσωπικότητα που υπηρέτησε την καλλιτεχνική και πνευματική ζωή του τόπου με αφοσίωση και ταπεινότητα. Ο Κώστας Βρεττάκος, γιος του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου με καταγωγή από τις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα, καταπιάστηκε με επιτυχία με τον κινηματογράφο, την πεζογραφία, την ποίηση, την φωτογραφία και τη διαφήμιση.

Άφησε πίσω του μεταξύ άλλων το βραβευμένο βιβλίο «Ασκήσεις περιέργειας» (2016), ένα συναρπαστικό χρονικό στις ταραγμένες εποχές της Κατοχής και της δικτατορίας, και το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Περαστικός από το Ρέικιαβικ» (2009). Στον κινηματογράφο ξεχώρισε με τη μεγάλου μήκους ταινία του «Τα παιδιά της Χελιδόνας» (1987) και τα ντοκιμαντέρ «Το στρώμα της καταστροφής» (1980) και «Διάσωση Ακρόπολης» (1984)

Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ είχε διατελέσει σύμβουλος κινηματογραφίας στο υπουργείο Πολιτισμού και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurimages, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο  Κώστας Βρεττάκος είχε αφιερώσει την ζωή του, επίσης, στο έργο του πατέρα του, του "ανθρωπιστή" ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, ενώ δώρισε το αρχείο του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Ο Δήμος Ευρώτα αποχαιρετά τον Κώστα Βρεττάκο και εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti