Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποκαλύφθηκε στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Δράστης ένας 51χρονος Αλβανός - Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα, χάλκινο δαχτυλίδι και ποσότητα λαθραίου καπνού

Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 17:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποκαλύφθηκε στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Νέο «χτύπημα» στην αρχαιοκαπηλία και την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων κατέφεραν οι αστυνομικοί στη Λακωνία. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 8/11 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, συνέλαβαν έναν 51χρονο Αλβανό, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα του 51χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν: 39 χάλκινα νομίσματα αρχαίων, ρωμαϊκών και ελληνιστικών χρόνων, ένα χάλκινο δαχτυλίδι, ένα σιδερένιο πηνίο και ένα τμήμα χάλκινης περόνης.

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 51χρονου στο Γύθειο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 505 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

8.11.2018 lakonia arxaia syllipsi

Φωτο: ΕΛΑΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti