Άνοιξε ο δίαυλος συνεργασίας μεταξύ Σπάρτης και Nanjing! (ΦΩΤΟ)

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας του Δ. Σπάρτης με τον κινεζικό δήμο

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 16:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξε ο δίαυλος συνεργασίας μεταξύ Σπάρτης και Nanjing! (ΦΩΤΟ)

Επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ του Δ. Σπάρτης με τον κινεζικό Δήμο Nanjing. Το πρωί της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου, βρέθηκε στο δημαρχείο Σπάρτης αντιπροσωπεία του Δήμου Nanjing της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κογκρέσου της Nanjing, κ. Long Xiang, για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Δήμο Σπάρτης.

Με γνώμονα το κοινό καλό των δημοτών τους, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, οι δυο πλευρές δεσμεύθηκαν με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ν’ αναπτύξουν γόνιμες σχέσεις συνεργασίας, στους τομείς του πολιτισμού και τουρισμού, της εκπαίδευσης, γεωργίας και οικονομίας, καθώς και του εμπορίου, με σκοπό την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης.

Με την υπογραφή του συμφώνου αυτού, ο Δήμος Σπάρτης ανοίγει έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την κινεζική πόλη, µε γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και την περαιτέρω προβολή του στην κολοσσιαία αγορά της Κίνας. Εξάλλου, εκπρόσωποι των δυο πόλεων, θα έχουν συχνές επαφές για να συντονίζουν την υλοποίηση των σχεδίων. Αποδεικνύει, δε, τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ, στην κατεύθυνση τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Ο δήμαρχος Σπάρτης, Ευάγγελος Βαλιώτης, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο όραμα που μοιράζονται οι δυο πόλεις, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση, ότι η πολυσχιδής και εποικοδομητική συνεργασία και η ανταλλαγή πρακτικών, θα είναι αμοιβαία επωφελής. Σημείωσε, τέλος, πως οι ενέργειες επίτευξης εξωστρέφειας και δικτύωσης του Δήμου, θα συνεχισθούν, αφού βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων της Δημοτικής αρχής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κογκρέσου του κινεζικού δήμου, Long Xiang, αναφέρθηκε με θέρμη στην ιστορία της Σπάρτης και της Nanjing, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας για την εκπαίδευση, αναμένεται να δοθούν υποτροφίες για φοίτηση σε ακαδημαϊκά τμήματα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

Φωτο: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος