Οι δράσεις του Κέντρου «Δίαυλος» τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 08:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι δράσεις του Κέντρου «Δίαυλος» τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίαυλος» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενημερώνει για τις επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τον Νοέμβριο, καθώς και αυτές που είναι προγραμματισμένες  να υλοποιηθούν  τον Δεκέμβριο.

Συμμετοχές στελεχών του «Διαύλου» σε διημερίδα της ΣΕΒΕ και ημερίδα της ΕΕΨΕ:
Στα πλαίσια της Διημερίδας της ΣΕΒΕ (Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος), που διεξήχθη στις 24 & 25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη  με τίτλο «Οικο-γένεια στο παρόν, στο παρελθόν  και στο μέλλον», τα στελέχη του Κ.Π. Λακωνίας «Δίαυλος», Ιωάννα Παπαδοπούλου και Ασπασία Γκουντούνα, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του Κέντρου Εκπαίδευσης & Εποπτείας του ΟΚΑΝΑ κ. Ηλία Γκότση, συμμετείχαν με το βιωματικό εργαστήριο «Το Άλμπουμ του Λάμπερτ». Το εργαστήρι αποτελεί μέρος της πιλοτικής παρέμβασης πρωτογενούς πρόληψης σε ομάδα θετών γονέων που υλοποίησαν τα προαναφερθέντα στελέχη στη Σπάρτη.

Επιπλέον, οι κυρίες Παπαδοπούλου και Γκουντούνα, συμμετείχαν στην 9η Ημερίδα της ΕΕΨΕ ( Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος) με τίτλο «Κοινωνικές και Πολιτικές Διαστάσεις της Ψυχοθεραπείας» που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με την διεξαγωγή δύο βιωματικών εργαστηρίων με τίτλους: 1. «Το Άλμπουμ του Λάμπερτ» 2. «Μιλώντας στα παιδιά για την Υιοθεσία» καθώς και με την παρουσίαση «Παρουσίαση Πιλοτικής παρέμβασης πρωτογενούς πρόληψης σε Ομάδα θετών Γονέων»

Παρεμβάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
Σε συνέχεια της συνεργασίας του Κέντρου «Δίαυλος» με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με το Τμήμα Νοσηλευτικής -και τον πρόεδρο του τμήματος, Καθηγητή  κ. Παναγιώτη  Μπερζεράκο καθώς και την Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινοτικής Νοσηλευτικής κα Τζιαφέρη Στυλιανή-  έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης, τρείς εκπαιδευτικές δράσεις διάρκειας δύο ωρών για δευτεροετείς φοιτητές φοιτητών της Νοσηλευτικής, στο πλαίσιο της πρακτικής  άσκησης του μαθήματος  «Κοινοτική Νοσηλευτική Ι». Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Πρόληψης κατά τις ημερομηνίες: 7, 10 και 17/12/2018 (ώρες 10:00-12:00 το πρωί), με εκπαιδεύτρια το επιστημονικό στέλεχος  Κατερίνα Καργάκου, κοινωνική λειτουργό.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος