Εξελίξεις για τα παράνομα μπάζα στο οικόπεδο του Δ. Σπάρτης!

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Δήμοι και υπουργείο αναλαμβάνουν δράση μετά τις αποκαλύψεις του «ΛΤ»

Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 19:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξελίξεις για τα παράνομα μπάζα στο οικόπεδο του Δ. Σπάρτης!

«Ταρακούνησε» τον Δ. Μαραθώνος και τις αρμόδιες Αρχές, το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου» το θέμα της παράνομης απόθεσης μπάζων -προερχομένων από τα καμένα της Αν. Αττικής (Μάτι)- σε οικόπεδο του Δ. Σπάρτης στη Νέα Μάκρη.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το συγκεκριμένο ντοκουμέντο, ο Δ. Σπάρτης είχε άμεση επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή Μαραθώνος, ζητώντας εξηγήσεις για την έκνομη ενέργεια απόρριψης οικοδομικών υλικών στην ιδιοκτησία του σπαρτιατικού δήμου. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Αύγουστο, η Οικονομική Επιτροπή του Δ. Σπάρτης είχε συνάψει συμφωνία με τον Δ. Μαραθώνος για την προσωρινή παραχώρηση του χώρου (έως 9/2/2019) αποκλειστικά και μόνο για την απόθεση «θρυμματισμένων κλαδευτικών υπολειμμάτων».

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης (6/12) ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σαράντος Καπετανάκης, ο οποίος επικαλούμενος το δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου», ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της. Απαντώντας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Αποστολάκος, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «ΛΤ», επισημαίνοντας ότι «ο ειδικός συνεργάτης του Δ. Σπάρτης πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε την απόθεση των συγκεκριμένων υλικών. Αποστείλαμε άμεσα σχετικό έγγραφο στον Δ. Μαραθώνος και υπήρξε δέσμευση ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα απομακρυνθούν τα μπάζα από τον χώρο. Ωστόσο, μου προξενεί εντύπωση, διότι πριν από 15 ημέρες δεν υπήρχαν αυτά τα υλικά στο οικόπεδο…». Επίσης, ο κ. Αποστολάκος ενημέρωσε ότι την Πέμπτη διενεργήθηκε σύσκεψη μεταξύ των στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας, ώστε να επιλεγεί ο τρόπος που θα απομακρυνθούν τα υλικά από το οικόπεδο.

Ακόμα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το θέμα της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων θα επιλυθεί οριστικά «με το έργο περίφραξης του οικοπέδου που ήδη έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ». Μάλιστα, το έργο θα υλοποιήσει εργολάβος από τη Σπάρτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος