Αραχωβίτης για Σκοπιανό εκλογές και επιδοτήσεις (VIDEO)

Σάββατο, 08 Δεκέμβριος 2018 10:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αραχωβίτης για Σκοπιανό εκλογές και επιδοτήσεις (VIDEO)

Στα αιτήματα των αγροτών για τις επιδοτήσεις, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις συντάξεις αλλά και τις αιτήσεις ενοικίασης δημόσιας γης, αναφέρθηκε μιλώντας στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε ότι «πρέπει οι λαϊκίστικες φωνές και στη δικιά μας χώρα αλλά και στα Σκόπια να μπουν στην άκρη. «Ο κ. Ζάεφ, αν πραγματικά επιθυμεί να προχωρήσει θα πρέπει να ξανασκεφτεί τι λέει» τόνισε ο κ. Αραχωβίτης.

Σχετικά με την ημερομηνία εκλογών, ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του, για το αν θέλει να διαταράξει την πορεία που διαμορφώνεται, με την Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και με κομβικό ρόλο στη διεθνή σκηνή», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «δεν την ενδιαφέρει η θέση της χώρας στη διεθνή σκακιέρα, αλλά η επάνοδος της στην εξουσία».

Επίσης, ο υπουργός υποστήριξε ότι το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου, θα έχει γίνει εξόφληση της βασικής και της πράσινης ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες, η διανομή του εθνικού αποθέματος και η βασική ενίσχυση στους νέους.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πιστωθούν στους παραγωγούς συνολικά 1,2 δισ. και οι εκκαθαρίσεις παλαιών προγραμμάτων από το 2012, θα πιστωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, τόνισε ακόμα ο κ. Αραχωβίτης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ενισχύσεις που χρωστάει το υπουργείο από 2014, θα εξοφληθούν φέτος σε κάποια προγράμματα 100% και άλλα (όπου υπάρχουν νομικές δυσκολίες) σε μικρότερο βαθμό».

Δείτε όσα είπε ο Στ. Αραχωβίτης στο παρακάτω video

Πηγή: ert.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα