Καταγγέλλει ελλείψεις στο ΕΠΑΛ Βοιών το ΚΚΕ

Με αφορμή κατάληψη των μαθητών

Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 11:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταγγέλλει ελλείψεις στο ΕΠΑΛ Βοιών το ΚΚΕ

«Οι μεγάλες ελλείψεις καθηγητών και οι χαμένες διδακτικές ώρες οδηγούν σε κινητοποιήσεις τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βοιών Λακωνίας» αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση έχει ως εξής:

«Συμπληρώνονται περίπου 3 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αποδείχτηκε κοροϊδία η δήθεν “κανονικότητα” που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση στην έναρξη των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα κενά πολλά ακόμα και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, αφού δεν διορίστηκαν καθηγητές. Γι’ αυτό το λόγο πολλά σχολεία δεν έχουν διαμορφώσει το μόνιμο πρόγραμμα τους.

Αυτός είναι ο λόγος που οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βοιών Λακωνίας, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, έχοντας στο πλευρό τους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αφού εξακολουθούν να είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε καθηγητές και χαμένες 100δες διδακτικές ώρες. Χαρακτηριστικά το εξεταζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις μάθημα «Ναυτικές Μηχανές», δεν διδάσκεται. Το ίδιο ισχύει και με το μάθημα του «Ναυτικού Δικαίου» δεν υπάρχει ακόμα καθηγητής και δεν τους έχει δοθεί ούτε το σχολικό εγχειρίδιο! Αλλά και σε άλλα μαθήματα της ειδικότητας των μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού τα ίδια ισχύουν, δεν έχουν διδαχθεί καθόλου, αποτελούν κενό γράμμα στον προγραμματισμό. Αυτό σημαίνει πως αν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να πάρουν πτυχίο του τομέα τους στο τέλος της φοίτησής των μαθητών. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους οι μαθητές, πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολικού τους κτιρίου, απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να διανεμηθούν άμεσα όλα τα σχολικά εγχειρίδια που δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη και να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες ή ζητούν να επαναπροσδιοριστεί η εξεταζόμενη ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αφού δεν τα διδάσκονται ακόμη.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η «κανονικότητα» των χαμένων διδακτικών ωρών, είναι το αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε βάρος των νέων ανθρώπων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε άμεσα και γρήγορα να καλυφτούν τα κενά στο 1ο ΕΠΑΛ Βοιών Λακωνίας με μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικών και να δοθούν τα βιβλία που έχουν καθυστερήσει και γενικότερα να υλοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών;

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα