Ο μικρός Ολλανδός φιλόζωος που άνοιξε «αγκαλιά» για τα αδέσποτα της Μονεμβασιάς! (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 19:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο μικρός Ολλανδός φιλόζωος που άνοιξε «αγκαλιά» για τα αδέσποτα της Μονεμβασιάς! (ΦΩΤΟ)

Είναι από τις περιπτώσεις που αξίζει όχι μόνο να επαινέσεις, αλλά αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Πρόκειται για τον 8χρονο Τόμας από την Ολλανδία, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα, ενώ παράλληλα έχει υιοθετήσει ένα σκυλάκι από το καταφύγιο της Μονεμβασίας. «Ένα video στο YouTube για τα αδέσποτα, ήταν αρκετό για να κάνει την καρδιά μου να κτυπά δυνατά και ήθελα να κάνω κάτι γι αυτά, με την υποστήριξη των γονιών μου» δήλωσε ο Τόμας στο monemvasianews.gr.

Αξιοποιώντας το χόμπι του, ο μικρός Ολλανδός έφτιαξε αρκετά κέικ με ιδιαίτερα και μοναδικά σχήματα, τα οποία πούλησε σε ανθρώπους που -όπως είπε- «στηρίζουν το πάθος του για τα σκυλιά». Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η συλλογή 575 ευρώ, τα οποία παρέδωσε την Παρασκευή 7/12 στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασίας κ. Χρυσούλα Καστανιά.

Τον μικρό Τόμας, μαζί με την μητέρα του και την κ. Καστανιά, υποδέχθηκε την ίδια ημέρα στο δημαρχείο Μονεμβασίας, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βουνελάκης, ο οποίος τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του, επισημαίνοντας ότι «η κίνηση του αυτή είναι ένα μεγάλο μάθημα για τον καθέναν από εμάς». Ο αντιδήμαρχος προσέφερε στον μικρό φιλόζωο  αναμνηστικά δώρα, ενώ η κ. Καστανιά παρέδωσε αναμνηστικό έπαινο, αναφέροντας: «Τόμας σε ευχαριστούμε πολύ για αυτή σου την προσπάθεια. Η αγάπη σου για τα ζώα και η συμπαράσταση σου στο φιλοζωικό μας συγκινεί ιδιαίτερα και πάντα θα σε έχουμε μέσα στη καρδιά μας».

Ο Τόμας ανέφερε ότι, όταν επιστρέψει σπίτι, θα συνεχίζει να βοηθά τα αδέσποτα, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να επισκεφθεί ξανά το επόμενο έτος τον Φιλοζωικό Μονεμβασίας.

Με πληροφορίες-φωτο από monemvasianews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα