Αναγνώριση σε εκείνους που άφησαν το «αποτύπωμά» τους στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

Ο Δ. Σπάρτης τίμησε Ν. Γεωργιάδη, Λάκωνες Σπαρταθλητές και ΛΕΦΩΣ

Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2018 07:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγνώριση σε εκείνους που άφησαν το «αποτύπωμά» τους στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος», ο Δήμος Σπάρτης βράβευσε τη Δευτέρα 10/12, πολίτες που άφησαν και συνεχίζουν να αφήνουν το ιδιαίτερο «αποτύπωμά» τους στο πολιτιστικό και αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης.

Στην ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή με το ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και τον Αθλητικό Οργανισμό, τιμήθηκαν ο φωτογράφος, Κοσμήτωρ της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, με μεγάλη προσφορά σε θέματα κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής κ. Νίκος Γεωργιάδης, οι 11 Λάκωνες που έχουν τερματίσει διαχρονικά στο «Σπάρταθλον», καθώς και τα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης (ΛΕΦΩΣ).

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο δήμαρχος Σπάρτης, Ευάγγελος Βαλιώτης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Νίκο Γεωργιάδη για τη σημαντική και πολυδιάστατη προσφορά του, τονίζοντας πως «αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο, που προάγει τον πολιτισμό του τόπου μας». Μιλώντας για τους Σπαρταθλητές σημείωσε, πως «η βράβευσή τους έχει το συμβολικό χαρακτήρα αναγνώρισης της σκληρής προσπάθειας και προσήλωσης, που απαιτεί ο αθλητισμός». Αναφερόμενος, τέλος, στη ΛΕΦΩΣ υπογράμμισε, πως «η ανάληψη εθελοντικών δράσεων συνιστά μια τεράστια δεξαμενή αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας».

Η διαδικασία βράβευσης ξεκίνησε με την ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννη  Πίκουλα, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του κ. Γεωργιάδη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Πίκουλας συνδέεται στενά με τη Λακωνία και τρέφει μεγάλη αγάπη για τον τόπο και την ιστορία του. Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο δήμαρχος Σπάρτης τού προσέφερε μια γκραβούρα της Αρχαίας Σπάρτης και απένειμε πλακέτα στον επίτιμο πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών στους Σπαρταθλητές. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι ακόλουθοι: Κώστας Μιχαλόπουλος, Γιάννης Δημόπουλος, Χρήστος Μασούρας, Σταύρος Σταυρόπουλος, Κώστας Λαμπρινός, Νίκος Κωσταρίδης, Θύμιος Κωσταρίδης, Σπύρος Θεοδοσόπουλος. Να σημειωθεί, πως πλακέτες θα αποσταλούν και στους Στέλλα Μαρκάκου, Τάσο Τσουλόγιαννη και Παναγιώτη Καραλιά, οι οποίοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Κατά τη βράβευση τους, προβάλλονταν στιγμιότυπα από τη διεθνούς εμβέλειας αθλητική εκδήλωση, η οποία συγκεντρώνει την προσοχή και τα βλέμματα, κάθε Σεπτέμβρη, εδώ και 35 χρόνια.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΛΕΦΩΣ, Ηλίας Περγαντής, παρέλαβε πλακέτα και τη σημαία του Δήμου, η οποία «επισφράγισε» την ανακήρυξη της Λέσχης σε επίτιμο πρεσβευτή του Δήμου. Άπαντες οι βραβευθέντες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης,  Σπύρος Μοιράγιας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, διατελέσαντες δήμαρχοι Σπάρτης, καθώς και πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των τιμώμενων.

Ο Δήμος Σπάρτης «αναγνωρίζει έμπρακτα την πολύτιμη προσφορά των συνδημοτών μας και τους ευχαριστεί από καρδιάς για τη διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά τους».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα