Πρωτοφανές! Αποσύρθηκε ψήφισμα του Περιφ. Συμβουλίου για τις σχολές της Σπάρτης

Λόγω διαφωνίας της αντιπολίτευσης

Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2018 19:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτοφανές! Αποσύρθηκε ψήφισμα του Περιφ. Συμβουλίου για τις σχολές της Σπάρτης

Δεν εγκρίθηκε τελικά το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αποτροπή της απομάκρυνσης των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Μηχανικών Πληροφορικής από τη Σπάρτη.   

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (12/12) το ψήφισμα -το οποίο εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα- αρχικά φάνηκε ότι θα γίνει ομόφωνα αποδεκτό από το συμβούλιο. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα» και «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Πατσαρίνος και Νίκος Γόντικας, αντίστοιχα,  εξέφρασαν τη διαφωνία τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «αποσπασματική προσέγγιση» του θέματος, ενώ ζήτησαν να υπάρξει συζήτηση για τον συνολικό εκπαιδευτικό «χάρτη» της Πελοποννήσου. Παρά την ηχηρή παρέμβαση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, ο οποίος ζήτησε «ομόφωνη»  στήριξη του ψηφίσματος, με τη δέσμευση ότι θα ικανοποιηθεί το παραπάνω αίτημα, δεν άλλαξε η στάση της αντιπολίτευσης και έτσι ελήφθη η απόφαση για απόσυρση του ψηφίσματος.

Επισημαίνεται ότι το -αποσυρθέν- ψήφισμα στήριξε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η κ. Τζανετέα μαζί με τους φορείς του νομού συνεχίζουν τον δυναμικό αγώνα για την παραμονή των σχολών της Σπάρτης, ενώ επίκειται να οριστεί και ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης έχει παρέμβει στον υπουργό Παιδείας, με επιστολή του στις 30 Νοεμβρίου 2018. Σε αυτή δηλώνει «την κάθετη εναντίωση της περιφερειακής αρχής και της παράταξης της πλειοψηφίας στον δρομολογούμενο σχεδιασμό της Επιτροπής Γαβρόγλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση σχολών του ΑΕΙ και του ΤΕΙ από τη Σπάρτη και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα