Ζητήματα καθημερινότητας της σχολικής κοινότητας αναπτύχθηκαν σε δράσεις της ΕΛΜΕ στη Σπάρτη

Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 09:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζητήματα καθημερινότητας της σχολικής κοινότητας αναπτύχθηκαν σε δράσεις της ΕΛΜΕ στη Σπάρτη

Η επιτυχία μιας εκδήλωσης ή ενός σεμιναρίου δε συναρτάται μόνο από τον αριθμό των συμμετεχόντων, αλλά και από τη στοχοθεσία και το περιεχόμενό τους. Υπό αυτή την οπτική, σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία, τόσο το βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, όσο και η ομιλία-εκδήλωση για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που διοργανώθηκαν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9/12 στη Σπάρτη από την ΕΛΜΕ Λακωνίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης και το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος».

Ομιλητής-εμψυχωτής ήταν ο κ. Βασίλειος Κούτρας, ιατρός-ψυχίατρος, Καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και  Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», ένας επιστήμονας με πλούσια εκπαιδευτική και κοινωνική δράση. Με την αμεσότητα του λόγου του και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου, ο κ. Κούτρας απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων εκπαιδευτικών και γονέων τόσο αναφορικά με τη «Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα και διαχείριση τάξης», στο βιωματικό σεμινάριο διάρκειας δέκα ωρών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των δύο προαναφερθέντων σχολείων, όσο και στο καίριο ζήτημα της «Σχέσης εφήβων-γονέων», στη διάλεξη-συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης.

Ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς, ενδοσχολικού εκφοβισμού, διαχείρισης κρίσεων, αλλά και οικοδόμησης μιας υγιούς σχέσης μέσα στην οικογένεια, αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές συζητήθηκαν και αναλύθηκαν από τον κ. Κούτρα, ο οποίος εστίασε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικογένειας και στη στάση της απέναντι στον εκπαιδευτικό θεσμό, αλλά και στον καίριο ρόλο του σχολείου ως δεύτερου φορέα της κοινωνικοποίησης κατά την οικοδόμηση προσωπικοτήτων με αυτοεκτίμηση και σεβασμό των διακριτών ρόλων στην εκπαιδευτική διαδικασία και κατ’ επέκταση στο κοινωνικό σύνολο.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα