«Να μην κόβουμε τα φτερά όσων θέλουν να βάλουν χρήματα για τη Σπάρτη…»

ΔΣ Σπάρτης περί σχολών, δωρητών και φοιτητικής εστίας - Τι είπαν Βαλιώτης, Μοιράγιας και Π. Αργυρόπουλος

Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 08:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να μην κόβουμε τα φτερά όσων θέλουν να βάλουν χρήματα για τη Σπάρτη…»

Το πολύκροτο ζήτημα της παραμονής των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Μηχανικών Πληροφορικής στη Σπάρτη απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης της Τετάρτης 12/12.

Ο «Λακωνικός Τύπος» σταχυολόγησε χαρακτηριστικές φράσεις και σάς τις μεταφέρει:

Ο δήμαρχος Ευ. Βαλιώτης είπε ότι «άκουσα με έκπληξη καθηγητές στην πρόσφατη ορκωμοσία της Νοσηλευτικής, να λένε στους φοιτητές ότι η “σχολή σάς δίνει όλα τα εχέγγυα για το μέλλον σας…” Είναι θετική αυτή τους η στάση, όμως άλλα μας έλεγαν οι ίδιοι…»

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να οριστεί ραντεβού των φορέων του νομού με τον υπουργό Παιδείας (θέμα). Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί -εμμέσως πλην σαφώς- και στον βαρύνονταν ρόλο των δωρητών της περιοχής (όπως ο Ευστάθιος Βαλιώτης): «Δεν μπορούμε να κόβουμε τα φτερά σε όσους θέλουν να προσφέρουν χρήματα για το νέο μουσείο, αλλά και άλλες σημαντικές δωρεές στον τόπο μας…» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Μοιράγιας επεσήμανε: «Αναφορικά με την ψηφοφορία των φοιτητών του ΤΕΙ, άραγε θα καθορίσουν οι φοιτητές που θα λειτουργήσει η σχολή;… Ήξεραν από την αρχή που έρχονταν (σσ στη Σπάρτη)…  Όσο για την πολυτεχνική σχολή στην Τρίπολη, πώς είναι δυνατόν κάποιοι να θέλουν να εισάγονται με 12-13.000 μόρια, τη στιγμή που στα πολυτεχνεία της χώρας η βάση είναι τουλάχιστον 17.000 μόρια;… Τα παράπονα για την απουσία φοιτητικής εστίας δεν είναι λόγος για την απομάκρυνση της σχολής από τη Σπάρτη…»

Αναφορικά με το θέμα της εστίας, ο αντιδήμαρχος Π. Αργυρόπουλος ενημέρωσε ότι «έχουν γίνει όλες οι κατάλληλες ενέργειες από την Πολεοδομία. Το έργο είναι ώριμο να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Το υφιστάμενο κτίριο είναι ένα “κουφάρι” που αν παραμείνει, κάποια στιγμή θα καταρρεύσει και θα καταπλακώσει τους περιοίκους…»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα