Υποβολή δελτίου απογραφής για γεννηθέντες το 2001

Η προθεσμία, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία

Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 14:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υποβολή δελτίου απογραφής για γεννηθέντες το 2001

Από τη Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου ανακοινώθηκε ότι, από 2 Ιανουαρίου μέχρι και 1 Απριλίου 2019, καλούνται όλοι οι άρρενες στρατεύσιμοι, που γεννήθηκαν το έτος 2001 (κλάση 2022), προκειμένου να καταθέσουν δελτίο απογραφής.

Η κατάθεση του δελτίου απογραφής μπορεί να γίνει, είτε στην έδρα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου στην Τρίπολη αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη Στρατολογική Υπηρεσία, είτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή και σε αρμόδια Προξενική Αρχή για όσους διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Κατά την παρουσίασή τους οι στρατεύσιμοι πρέπει να γνωρίζουν τα μητρώα αρρένων στα οποία είναι γραμμένοι και να έχουν μαζί τους φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή των σελίδων του διαβατηρίου τους με τα ληξιαρχικά τους στοιχεία ή, εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων, πιστοποιητικό δήμου – κοινότητας, από το οποίο θα προκύπτει η εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων, και το οποίο θα φέρει τη φωτογραφία τους. Επίσης, να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και, εφόσον διαθέτουν, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ), προκειμένου να τους δηλώσουν κατά τη διαδικασία κατάθεσης Δελτίου Απογραφής.

Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, πρέπει να υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις  στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια ή πάθηση.

Οι εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων (αδήλωτοι) με έτος γέννησης 2001, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν, θα πρέπει να υποβάλλουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων.

Σε περίπτωση μη υποβολής δελτίου απογραφής, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα