Μανιάτες μπλόκαραν τα μηχανήματα για τα αιολικά στον Σαγγιά της Μάνης! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 16:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μανιάτες μπλόκαραν τα μηχανήματα για τα αιολικά στον Σαγγιά της Μάνης! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τη διάνοιξη δρόμου ώστε να περάσουν οι ανεμογεννήτριες, που θα εγκατασταθούν στην κορυφή του όρους Σαγγιάς, εμπόδισαν κάτοικοι της Μάνης. Τα συνεργεία του εργολάβου ο οποίος έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες διάνοιξης του δρόμου, αλλά οι Μανιάτες έπεσαν κυριολεκτικά μπροστά στα εκσκαπτικά μηχανήματα, εμποδίζοντας τη διέλευση από τις ιδιοκτησίες τους.

Το συμβάν διαδραματίστηκε περίπου στις 9:30΄ πμ της Τετάρτης 19/12, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, καταγράφοντας το συμβάν.

Ο κάτοικος της περιοχής και ιδιοκτήτης έκτασης που βρίσκεται στην κορυφογραμμή του Σαγγιά, κ. Γιώργος Γούδης ανέφερε μεταξύ άλλων στο “MANINEWS”  τα εξής: «Έγινε παράνομα εισβολή στο κτήμα του ιδιοκτήτη… Έχουμε έρθει επανειλημμένως εδώ δεν ξέρω γιατί συνεχίζουν αυτή την κατάσταση που αποσκοπούν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το νόμιμο δρόμο πρόσβασης που έχουν από τον Πύρριχο να κάνουν τις δουλείες τους… Υπάρχουν ιδιοκτησίες και ιδιαίτερα στη κορυφογραμμή επάνω έχω κι εγώ κάποιες και πολλοί συγχωριανοί μου και σήμερα καταθέσαμε Ασφαλιστικά Μέτρα προς την εταιρεία τα οποία θα εκδικαστούν στις 20 Δεκεμβρίου».

Ο πρώην δήμαρχος του πρώην Δήμου Αν. Μάνης κ. Κούλης Μιχαλολιάκος τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Θέλω μόνο να εκφράσω τη θλίψη μου γιατί τα περήφανα βουνά της Μάνης έχουν δεχτεί μια εισβολή και μια κατοχή η οποία παραβιάζει κατάφωρα και τη Νομοθεσία και το περιβάλλον συγκεκριμένα με πλαστά στοιχεία κατά την προσωπική μου άποψη έγινε αδειοδότηση εγκατάστασης αιολικών πάρκων όμως σ’ αυτή τη διαδικασία δεν τηρείται κανένας κανόνας έχουν παραβιαστεί κατάφωρα εμφανέστατα αυτό οι περιβαλλοντικοί όροι και έχουν αγνοηθεί παντελώς που αγγίζει τα όρια της περιφρόνησης οι ιδιοκτησίες».

Ο π. Απόστολος Κουτράκος, κάτοικος του Δρυάλου και ιδιοκτήτης έκτασης που βρίσκεται στο όρος «Σαγγιάς», είναι ένας εκ των άμεσα θιγόμενων ιδιοκτητών, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Εμείς πήγαμε να καταθέσουμε Ασφαλιστικά Μέτρα εναντίον των εταιρειών αυτών κι αυτοί βρήκαν την ευκαιρία να εισβάλλουν στις ιδιοκτησίες μας… Ευτυχώς που βρέθηκαν κάποιες γυναίκες εδώ και μπήκαν μπροστά και τους σταματήσανε κι ως εκ τούτου εγώ κατέθεσα μήνυση εναντίον τους… Εμείς είμαστε εδώ και δεν επιθυμούμαι τη διέλευση των μηχανημάτων από τις περιουσίες μας και από τον δρόμο μας… Εάν νομίζουν αυτοί ότι έχουν δικαιοδοσία σε αυτά λοιπόν και τους δίνει το δασαρχείο ή το κράτος ή δεν ξέρω ποιος τους δίνει εμείς τότε περισσεύουμε ν’ αλλάξουμε χώρα να φύγουμε από τις περιουσίες μας και να μείνουν αυτοί».

Εν κατακλείδι, οι σύγχρονοι Μανιάτες δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Μάνη, υπερασπίζοντας τις ιδιοκτησίες των προγόνων τους.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας
Φωτο-video: MANINEWS

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti