Διεκδικούν τον Δ. Ευρώτα οι «Προοδευτικοί Πολίτες»

«Λύση στα αδιέξοδα και την κρίση που κορυφώθηκε...»

Σάββατο, 05 Ιανουάριος 2019 10:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεκδικούν τον Δ. Ευρώτα οι «Προοδευτικοί Πολίτες»

Την πρόθεσή της να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Δ. Ευρώτα στις εκλογές του Μαΐου του 2019 γνωστοποιεί, μέσω του «Λακωνικού Τύπου», η Κίνηση Προοδευτικών Πολιτών Δήμου Ευρώτα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η κίνηση προοδευτικών πολιτών Δήμου Ευρώτα, συγκροτείται για να δώσει λύση στα αδιέξοδα και την κρίση που κορυφώθηκε στο δήμο Ευρώτα το τελευταίο διάστημα. Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο δήμος Ευρώτα δεν λειτουργεί και δεν αφορά το δημότη, καθώς κινείται σε ένα στενό κύκλο που διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό και το μηχανισμό του δήμου με προεκλογικά κριτήρια.

Η ΚΠΠΔ Ευρώτα δεν επιζητεί αλλαγή φρουράς αλλά αλλαγή νοοτροπίας. Επιδιώκει να φέρει δηλαδή το δήμο σε στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία με επίκεντρο το δημότη, με συχνά δημοψηφίσματα, αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, έκδοση ηλεκτρονικής εφημερίδας, ανοιχτές συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής, λαϊκές συνελεύσεις κ.α. Η ΚΠΠΔ Ευρώτα απευθύνεται σε δημότες, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Σε όλους τους δημότες που αποδέχονται τον δημοκρατικό διάλογο, τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, που καταδικάζουν τη βία, τη μισαλλοδοξία ,το φανατισμό και το ρατσισμό. Η ΚΠΠΔ Ευρώτα δεν θεωρητικολογεί: η διακήρυξη και το πρόγραμμα της θα είναι λόγος διαυγής και ξεκάθαρος με αδιαπραγμάτευτες αρχές: Το δημόσιο χαρακτήρα των λειτουργιών του Δήμου, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των απορριμμάτων, τη διαφάνεια, τη Διαύγεια και τη μετωπική ρήξη με το πελατειακό κατεστημένο, την ενημέρωση και τον ψηφιακό δήμο, την ισοκατανομή στους οικισμούς του δήμου, την προτεραιότητα στο αγροτικό προϊόν, τη λειτουργία επιτροπών για αθλητισμό , παιδεία, πολιτισμό και ανάπτυξη . Όλες οι προηγούμενες αρχές και αξίες είναι το πλαίσιο που καθορίζει και τις μελλοντικές συνεργασίες, που ενδεχομένως απαιτηθούν, λόγω του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Η ΚΠΠΔ Ευρώτα παρακολουθεί την υστέρηση στη διεκδίκηση μεγάλων έργων. Παρά το γεγονός ότι έχουμε τα σημαντικότερα επιχειρήματα, άλλοι δήμοι κατακλύζονται από έργα και χρήμα .Στο εξής η κίνηση θα παρακολουθεί και θα ασκεί τεκμηριωμένη κριτική για την πορεία του Δήμου. Η ΚΠΠΔ Ευρώτα απευθύνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζέση στους νέους και στις νέες και τους δίνει προβάδισμα στις επιλογές της . Τέλος καλούμε όλους τους συνδημότες που συμπλέουν με τις αρχές μας να πυκνώσουν τις γραμμές μας, ώστε σύντομα να επιλέξουμε τη συντονιστική επιτροπή και τον επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα