Από Ινδία ο φάκελος που αναστάτωσε το Πανεπιστήμιο Σπάρτης(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Άρση συναγερμού αργά το βράδυ της Πέμπτης - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Είχε ξανασταλεί ανάλογη επιστολή από την ασιατική χώρα πριν τα Χριστούγεννα

Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 15:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από Ινδία ο φάκελος που αναστάτωσε το Πανεπιστήμιο Σπάρτης(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έληξε ο συναγερμός μετά από τη μεγάλη κινητοποίηση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής για τον ύποπτο φάκελο που προκάλεσε συναγερμό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη, το απόγευμα της Πέμπτης 10/1. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το βράδυ της Πέμπτης αφίχθη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Πάτρα, που παρέλαβε τον φάκελο για να τον μεταφέρει προς εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Έτσι, ο χώρος παραδόθηκε και πάλι προς χρήση περίπου στις 11:30΄ το βράδυ της Πέμπτης.

Πάντως, κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του «ΛΤ», ο φάκελος που -όπως και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα- είχε αποσταλεί από την Ινδία, δεν φαίνεται να περιείχε κάποια επικίνδυνη ουσία ή άλλο απειλητικό περιεχόμενο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του υπήρχε φυλλάδιο θρησκευτικού περιεχομένου (στην αγγλική γλώσσα) που σχετίζεται με το Ισλάμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο διάστημα, στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονταν τέσσερις άνθρωποι (τρείς καθηγητές και ένας υπάλληλος), οι οποίοι είχαν περιέλθει για αρκετές ώρες σε κατάσταση καραντίνα, καθώς Αστυνομία και Πυροσβεστική εμπόδιζαν την είσοδο στον χώρο. Ωστόσο, όλοι είναι καλά στην υγεία τους, αφού υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος βρέθηκε στο ειδικό γραμματοκιβώτιο στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη, όταν διαπιστώθηκε ότι μπορεί να περιλαμβάνει επικίνδυνο περιεχόμενο και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές.

Δεύτερη αποστολή
φακέλου από Ινδία
Αίσθηση, όμως, προκαλεί η αποκάλυψη ότι ανάλογος φάκελος είχε σταλεί στο Πανεπιστήμιο στη Σπάρτη (και πάλι από Ινδία) και πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων. Τότε, ωστόσο, ανοίχτηκε γιατί κανένας δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος ή άξιος προσοχής. Ο (τότε) φάκελος περιείχε φυλλάδια που αναφέρονταν στο Ισλάμ, δεν δόθηκε όμως καμία σημασία και έτσι απορρίφθηκε στο καλάθι των αχρήστων.
 
«Η τελική νίκη θα είναι του Ισλάμ
αλλά όχι μέσω των Μουσουλμάνων»
Ένας άσπρος φάκελος με γραμματόσημα από την Ινδία και περιεχόμενο ένα φυλλάδιο στα αγγλικά με μήνυμα για το Ισλάμ, είναι εκείνος που προκάλεσε αναταραχή στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Την φωτογραφία του φακέλου και του περιεχομένου του μετέδωσε ο Σκάι. Εκτός από τα γραμματόσημα που υποδεικνύουν ότι οι φάκελοι εστάλησαν από την Ινδία, φαίνεται ότι περιείχαν μήνυμα στα αγγλικά που αναφέρει: «Η τελική νίκη θα είναι του Ισλάμ αλλά όχι μέσω των Μουσουλμάνων», προκαλώντας απορίες σχετικά με τον αποστολέα και τον σκοπό του.

Πάντως, στο φάκελο που απεστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μαζί με φυλλάδια για το Ισλάμ, εντοπίστηκε ύποπτη σκόνη. Πρόκειται τελικά για «βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ανάλυση του περιεχομένου του από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Την ώρα που ο φάκελος ανοίχτηκε, επτά άτομα βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο και όπως κατήγγειλαν λίγο αργότερα παρουσίασαν σημάδια στο δέρμα τους.

Μαζική αποστολή σε 19 ιδρύματα
Συνολικά τα ιδρύματα στα οποία εστάλησαν ύποπτοι φάκελοι είναι τα εξής:
- Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη
-  Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου
- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (είχε παραληφθεί μέσα Δεκέμβρη)
- ΑΣΠΑΙΤΕ
- Χανιά
 - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο
- Κέρκυρα
- Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς
- Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη (είχε παραληφθεί μέσα Δεκέμβρη)
- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη
- Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα
- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη
- Ένας που είχε αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ δεσμεύτηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο όμως (είχε παραληφθεί από μέσα Δεκεμβρίου)
- Στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία
- Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
- Στο Πανεπιστήμιο Πατρών
- Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο
- Στο «Mediterranean College» της Θεσσαλονίκης

Παραμένουν σε συναγερμό οι Αρχές
Η Ελληνική Αστυνομία έχει ενημερώσει τα ΕΛΤΑ και στο Υπουργείο Παιδείας για την υπόθεση και έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν νέου περιστατικού.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί φάκελος με αντίστοιχα ή παρόμοια χαρακτηριστικά, ο παραλήπτης δεν πρέπει να τον ανοίξει, παρά να ενημερώσει άμεσα την ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Εάν, ωστόσο, ανοιχτεί ο παραλήπτης πρέπει να παραμείνει στον χώρο και να ενημερώσει άμεσα τις Αρχές προκειμένου να λάβει τις κατάλληλες οδηγίες.

Το παρακάτω video και οι φωτο είναι από τον πρώτο φάκελο που είχε σταλεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Σπάρτη) πριν από τα Χριστούγεννα


Φωτο-video: Τ. Κούρος (photoreporter.gr)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti