Σεισμός 4,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Μάνη

Αισθητός και στη Σπάρτη

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2019 10:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σεισμός 4,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Μάνη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:36΄ τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/1 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των ακτών της Μάνης. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γυθείου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 60 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, Σπάρτη, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Πάντως, η προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έδωσε επίκεντρο σεισμού 12 χλμ. νοτιοανατολικά της Αρεόπολης και 68 χλμ. νότια της Σπάρτης, δηλαδή σε περιοχή στην ξηρά μεταξύ Γερολιμένα και Λάγιας.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλο υπολογισμό, σημειώθηκε διπλός σεισμός με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων. Προηγήθηκε η δόνηση στη στεριά (μεταξύ Γερολιμένα και Λάγιας) και ακολούθησε ο σεισμός των 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Μάνης.

seismos

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti