«4οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Παράταση αιτήσεων συμμετοχής

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019 12:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«4οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Μέχρι και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 παρατείνεται η υποβολή ηλεκτρικών δηλώσεων για τους «4ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Περιφέρειας Πελοποννήσου», όπως ενημερώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι 4οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής θα διεξαχθούν την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 29-31 Μαρτίου 2019. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο https://rhetorikoiagones.blogspot.com.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ελένη Βολονάκη (τηλ. 693 724 1593) ή τον Ιωάννη Σόλαρη (τηλ.: 694 315 3865).

Οι αγώνες
Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν τους 4ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου μαζί με τις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερείας Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών (ΙΡΕΣ), τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας και τον Ρητορικό Όμιλο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στόχος των ατομικών και ομαδικών ρητορικών αγωνισμάτων είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους, να αρθρώσουν ορθό και τεκμηριωμένο λόγο με αισθητική αξία και να ασκηθούν στον δημοκρατικό διάλογο.

Η ιδιαιτερότητα των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Περιφερείας Πελοποννήσου έγκειται στο ότι συμπεριλαμβάνουν και αγωνίσματα με θέματα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Στόχος είναι να αναδειχθεί η διαχρονική αξία των παραπάνω κειμένων και να ενθαρρυνθεί η εμβάθυνση στο περιεχόμενό τους και σε νοήματα που εμπνέουν τον σύγχρονο αναγνώστη. Τα θέματα θα αντληθούν από τα σχολικά εγχειρίδια Αρχαίων Ελληνικών από το Πρωτότυπο και από Μετάφραση καθώς και από τα εγχειρίδια της Νεοελληνικής Γλώσσας όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Συμμετοχή των σχολείων

Διττοί αγώνες: Κάθε σχολείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο, μπορεί να παρέχει μια ομάδα 5 ατόμων για διττούς αγώνες.

Ατομικά αγωνίσματα: Κάθε σχολείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο, μπορεί να συμμετέχει με 3 θέσεις προτρεπτικού λόγου, 4 θέσεις εκφραστικής ανάγνωσης και 6 θέσεις αυθόρμητου λόγου. Ένα σχολείο επομένως θα μπορεί να στείλει έως 13 μαθητές, αν οι 5 εξ αυτών διαγωνίζονται και στην 5μελή ομάδα των διττών ή έως 18 μαθητές, αν όλοι αγωνιστούν σε ξεχωριστά αγωνίσματα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti