«Πόλεμος» με φόντο τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Οργή Τατούλη για τη ματαίωση του ΠΣ λόγω έλλειψης απαρτίας

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019 12:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πόλεμος» με φόντο τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

«Παραβιάζουν βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία του συλλογικού οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου και αυτό θα είναι το στίγμα που θα τους συνοδεύει. Επιχειρούν να σταματήσουν τη θεσμική λειτουργία ενός δημοκρατικού οργάνου παρότι δεν έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα. Είναι πανικόβλητοι γιατί βλέπουν τη σχέση μας με την κοινωνία των πολιτών. Είναι πανικόβλητοι γιατί διαπιστώνουν ότι τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει τη σχέση μας με τους πολίτες» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την απουσία της αντιπολίτευσης που οδήγησε στη ματαίωση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 4/3.

«Είναι πολιτικά προκλητική η συμπεριφορά τους, καθώς δεν σέβονται την εντολή των πολιτών και τη δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός τους; Με τη σημερινή τους σκόπιμη και πολιτικά ανήθικη απουσία ξεγυμνώθηκαν μπροστά στους πολίτες, τους οποίους δε σέβονται, όπως δε σέβονται το δημόσιο διάλογο» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε «το έργο της Περιφερειακής αρχής δεν μπορούν να το σταματήσουν. Έχουμε εργαστεί σκληρά, μεθοδικά και με υπευθυνότητα και έχουμε εξασφαλίσει όλα τα απαιτούμενα έργα για τους πολίτες της Πελοποννήσου».

Τέλος, κατέληξε ως εξής: «Αυτοί που κόπτονται δήθεν για τους πολίτες δεν ντράπηκαν να δηλώσουν δημόσια ότι στόχος τους είναι να εμποδίσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο να ξανασυνεδριάσει. Αποκαλύπτουν το δόλιο και οργανωμένο πολιτικά σχέδιό τους, το οποίο παραπέμπει σε πραξικοπηματικές λογικές και ομολογούν κυνικά στους Πελοποννήσιους πολίτες ότι αποτελούν το μακρύ χέρι των παράκεντρων εξουσίας. Είναι αναμφίβολα όνειδος προσωπικά για τον καθένα από αυτούς, αλλά και για τα πολιτικά τους κόμματα που είτε προτρέπουν σε τέτοιες πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, είτε τις ανέχονται».

Δήλωση Πετράκου
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης με την  «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος, δήλωσε τα εξής: «Η έλλειψη απαρτίας στη συνεδρίαση  του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου,  είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της συνεδρίασης, της οποίας κύριο θέμα ήταν οι  αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ματαίωση αυτή ήταν πράξη στοιχειώδους σεβασμού στη νομιμότητα εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας των Περιφερειακών Συμβούλων. Η σημερινή σύγκληση του Πε.Συ. Πελοποννήσου  δεν ήταν σύννομη, γιατί δεν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται  από τον Κανονισμό του Πε.Συ.Π.

Ο κ. Τατούλης και η Περιφερειακή Αρχή  οφείλουν  να συνειδητοποιήσουν, έστω και  μετά από 9  χρόνια, ότι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται και να τηρούν  τη νομιμότητα.  Εκτός βέβαια από τη μη τήρηση της νομιμότητας, για μια ακόμη φορά, στη σύγκλιση του ΠΕ.ΣΥ.Π. η  “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” τονίζει  ότι: Είναι ριζικά αντίθετη, καταγγέλλει και δεν νομιμοποιεί πολιτικά την σύμπραξη Τατούλη – Τσίπρα οι οποίοι έχουν συμφωνήσει  να προχωρήσουν σε  αναγκαστικές απαλλοτριώσεις  υπέρ της ΤΕΡΝΑ  ώστε να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου.   

Επαναφέρει με ένταση στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα της ακύρωσης άμεσα, της  σκανδαλώδους  αλλά  και  βλαπτικής  για τη τσέπη των πολιτών και το περιβάλλον,  αυτής  της σύμβασης με ΣΔΙΤ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αποδεκτό, επιλέξιμο  και  σύμφωνο με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία είναι μόνο το   εναλλακτικό  μοντέλο  διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αυτό σημαίνει  εδώ  και  τώρα  ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ και  άμεση χρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσουν σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα