Οι 11 προγραμματικοί στόχοι του υποψήφιου δημάρχου Ευρώτα Γ. Μαρουδά

Το κάλεσμα για λαϊκές συνελεύσεις

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019 15:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι 11 προγραμματικοί στόχοι του υποψήφιου δημάρχου Ευρώτα Γ. Μαρουδά

Έντεκα προγραμματικούς στόχους δράσης για την νέα αυτοδιοικητική τετραετία καταθέτουν στο δημόσιο διάλογο ο  υποψήφιος δήμαρχος Ευρώτα κ. Γεώργιος Μαρουδάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα».

Μάλιστα, προσκαλούν τους υποψηφίους δημάρχους σε λαϊκές συνελεύσεις τουλάχιστον στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, με τον συντονισμό δημοσιογράφων και ελεύθερες ερωτήσεις από τους πολίτες, ανά θεματολογία.

Οι έντεκα στόχοι – κατευθύνσεις
του προγράμματος δράσης
«Κάθε στόχος θα αναλυθεί και προπάντων θα διασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Δήμου Ευρώτα. Με την συμμαχία των πολιτών πρωταγωνιστή προχωράμε μπροστά» σημειώνει η παράταξη του κ. Μαρουδά.

Οι 11 στόχοι έχουν ως εξής:

1. Ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου με ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σεβασμός στον ρόλο και τα καθήκοντα του δημοτικού υπαλλήλου και διεκδίκηση κάλυψης των οργανικών θέσεων.

2. Πλήρη εφαρμογή του νόμου 4412/16 για τις προμήθειες, έργα και εργασίες για την επικράτηση της διαφάνειας, του ανταγωνισμού και της δίκαιης τόνωσης της τοπικής αγοράς.

3. Συνεργασία και σεβασμός στον ρόλο των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων ως τους καθοριστικούς πρωταγωνιστές στα χωριά τους. Πιστεύουμε στην ανεξαρτησία των Τοπικών Συμβουλίων.

4. Κοινωνικό Κράτος με αναβάθμιση της Κοινωνικής Υπηρεσία και στόχους:
- Ενίσχυση της οικογένειας και των ευπαθών ομάδων.
- Μόνιμη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου
- Ίδρυση Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων
- Επέκταση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και για ΑμΕΑ.
- Ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των ΑμΕΑ

5. Ασφάλεια του Πολίτη

6. Στρατηγική για την καθημερινότητα του πολίτη με σχεδιασμό και επάρκεια σε μέσα και προσωπικό

7. Αγροτοδιατροφικό μοντέλο με άνοιγμα του Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, συνεργασία με τους φορείς, προβολή προϊόντων

8. Ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων

9. Ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών και υγρών αποβλήτων

10. Έργα - υποδομές – περιβάλλον με αξιοποίηση των υπαρχόντων μελετών, την συνέχιση των έργων και των υποδομών π.χ κτίριο Μπασουράκου

11. Παιδεία – Υγεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός & Τουρισμός με την συνεργασία των φορέων.

«Όλα αυτά είναι στόχοι που θα υλοποιηθούν με την συνεργασία και την διεκδίκηση από την Περιφέρεια το Κράτος και την εκάστοτε Κυβέρνηση αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ, του Leader» επισημαίνει η «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ευρώτα Γεώργιος Μαρουδάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη του ΚΥ Βλαχιώτη στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» με 200.000 ευρώ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ένταξη του Κ.Υ Βλαχιώτη στο πρόγραμμα ''Πελοπόννησος 2014 - 2020'' αποδεικνύει ότι, όταν το δημοτικό συμβούλιο έχει θετικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, αυτές δικαιώνονται.

Η διεκδίκηση και η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έφερε το αποτέλεσμα.

Το Κ.Υ Βλαχιώτη πέρα από την αναβάθμιση και την ένταξη στην πράξη ''ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ ΒΛΑΧΙΩΤΗ '' με κωδ. ΟΠΣ 5033631 με 200000 ευρώ χρειάζεται γενικότερη στρατηγική σε υποδομές και προσωπικό όλων των βαθμίδων.

Το Κ.Υ Βλαχιώτη είναι ζωογόνος δύναμη για την υγεία στην πολύπαθη περιοχή μας. Είναι στις προτεραιότητες μας για ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδίκησης από την Πολιτεία».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα