Ενημέρωση για τη κτηματογράφηση στη Μάνη από τον Δικηγορικό Γυθείου

Η έκτακτη χρησικτησία και οι «παγίδες»

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2019 13:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημέρωση για τη κτηματογράφηση στη Μάνη από τον Δικηγορικό Γυθείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κτηματογράφησης στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, πλην αυτήν του τέως Δήμου Γυθείου, όπως ενημερώνει η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Ανθή Μπαλιτσάρη.

Η ίδια διευκρινίζει τα εξής: «Μετά από ισχυρή παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου έγινε δεκτή από το Κτηματολόγιο πανελληνίως ο θεσμός της έκτακτης χρησικτησίας με υποβολή ενόρκων βεβαιώσεων. Δυστυχώς παρατηρούνται φαινόμενα υπερκοστολόγησης κατά την σύνταξη και υποβολή δηλώσεων αρχικών εγγραφών και ενόρκων βεβαιώσεων από μη Δικηγόρους, ενώ το κόστος είναι ελάχιστο, απαγορεύεται δε έλεγχος τίτλων ιδιοκτησίας στα Υποθηκοφυλακεία από οποιονδήποτε δεν έχει την ιδιότητα του Δικηγόρου.

Επισημαίνουμε ότι οι αρχικές κτηματολογικές εγγραφές έχουν σοβαρά νομικά θέματα και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής προς αποφυγή δικαστηρίων στο μέλλον. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γυθείου έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει τους πολίτες προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον δυσμενείς καταστάσεις στην ιδιοκτησία τους όπως έγινε με την Κτηματογράφηση του τέως Δήμου Γυθείου το 1999 και που μέχρι σήμερα απασχολούνται τα Δικαστήρια σε κάθε δικάσιμο για διόρθωση αρχικών κτηματολογικών εγγραφών».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα