Σε νέα εποχή οι υπηρεσίες χειρουργείου στο Νοσοκομείο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Την καινούργια χειρουργική κλινική επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Αδ. Τζανετέα: «Δημιουργούμε υποδομές και αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες υγείας»

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε νέα εποχή οι υπηρεσίες χειρουργείου στο Νοσοκομείο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τη ξεχωριστή της ικανοποίηση εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία  Τζανετέα για την ολοκλήρωση και λειτουργία της νέας νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης. Η μονάδα κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» περιόδου 2007 -2013 με την υπ΄ αριθμόν 3885/20.8.2013 απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 2.755.200 ευρώ.

Η νέα πτέρυγα στεγάζει πλέον τη χειρουργική κλινική «Χρήστος Καρβούνης» και αποτελείται από ισόγειο κτίριο και υπόγειο, συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τμ. Στο ισόγειο στεγάζονται οι θάλαμοι των ασθενών, οι αίθουσες συσκέψεων και αναμονής, τα γραφεία των ιατρών και άλλοι βοηθητικοί χώροι, ενώ στο υπόγειο το μηχανοστάσιο και οι αποθήκες.

Σε δηλώσεις της η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι «σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Σπάρτης δημιουργούμε υποδομές και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία. Πολύ σύντομα θα προχωρήσει η ανέγερση και άλλων νέων θαλάμων για όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου με στόχο την ολοκληρωμένη λειτουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Τζανετέα συνομίλησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σωτήρη Μπότσιο, τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής κ. Σωτήρη  Σωτηριανάκο, καθώς και τους χειρούργους της νέας πτέρυγας, οι οποίοι εξέφρασαν με τη σειρά τους την ικανοποίηση τους, καθώς -όπως ανέφεραν- «είναι ένας ιδανικός χώρος για να υποδέχονται τους ασθενείς, οι οποίοι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε έναν χώρο που τους προσφέρει αναβαθμισμένη ιατρική φροντίδα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα