Η Εκκλησία τίμησε το 1821 στη μορφή του νεομάρτυρα Αγ. Ιωάννη του Μονεμβασίτη (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 15:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Εκκλησία τίμησε το 1821 στη μορφή του νεομάρτυρα Αγ. Ιωάννη του Μονεμβασίτη (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαρτίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης, το Γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης πραγματοποίησε εκδήλωση για να τιμήσει την Εθνική Επέτειο του 1821, μέσα από τον βίο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τους Τούρκους μετά από βασανιστήρια, σε ηλικία μόλις 15 ετών, αρνούμενος να αλλαξοπιστήσει.

Αρχικά, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κατηχήτρια της Ενορίας Κοκκινόραχης και μέλος του Γραφείου Νεότητας κ. Ελβίνα Λάτση, η οποία αναφέρθηκε στην θυσία του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, επιχειρώντας ένα παραλληλισμό με τη σύγχρονη εποχή και θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε θυσίες για την χριστιανική μας πίστη.

Ακολούθησε ένα εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο για την ζωή του Αγίου Ιωάννη από παιδιά κατηχητικών σχολείων της ΙΜΜΣ, του οποίου το σενάριο και την σκηνοθεσία είχε επιμεληθεί ο εκπαιδευτικός Δημήτριος Παππάς με την συνδρομή αρκετών ακόμα στελεχών του Γραφείου Νεότητας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της αδελφότητας της ΙΜ Ζερμπίτσης. Το μουσικό σκέλος του δρώμενου είχε αναλάβει ο υπεύθυνος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της ΙΜΜΣ κ. Παναγιώτης Χρόνης. Στο βιολί ήταν ο Γιώργος Καρβούνης και στο κανονάκι η Κατερίνα Πάτσιου.

Μετά το πέρας του θεατρικού, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας, πανοσ. αρχιμανδρίτης  Ευστάθιος Πορφύρης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν και συμμετείχαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ εξήρε τους συνεργάτες του για την ολοπρόθυμη συμβολή τους στην γενικότερη προσπάθεια προσέγγισης της νεολαίας του τόπου μας. Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για «το ανύστακτο ενδιαφέρον, την στήριξη, τις παροτρύνσεις και τις συμβουλές».

Την εξαιρετική βραδιά επισφράγισε ο κ. Ευστάθιος, ο οποίος αρχικά συνεχάρη όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την άρτια και μεστή νοημάτων εκδήλωση. Στη συνέχεια, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για την θυσία του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, που -όπως είπε- «αποτελεί φάρο πνευματικότητας και πίστης για τους νέους και τις νέες του τόπου μας». Ολοκληρώνοντας επισήμανε ότι «τέτοιες εκδηλώσεις από την μαθητιώσα νεολαία και εκπαιδευτικούς του τόπου μας, μάς κάνουν πιο αισιόδοξους για το μέλλον της πατρίδας μας».

Στον επίλογο της εκδήλωσης όλα τα παιδιά ασπάστηκαν την εικόνα του Αγίου Ιωάννη και δέχθηκαν την ευλογία του σεβασμιωτάτου.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti