Στη Σπάρτη αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Κένυας

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 17:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Σπάρτη αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Κένυας

Στη Λακωνία θα βρίσκεται την Τρίτη (9/4) αποστολή της Κομητείας Machakos της Κένυας, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού.

Η αποστολή θα επισκεφτεί στη 1:30΄ μμ τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών (ΑΣΕΕ) «ΛΑΚΩΝΙΑ» στις Αμύκλες και στις 2:30΄ μμ την επιχείρηση «ΑΛΕΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» στο Λευκόχωμα. Στη συνέχεια το Επιμελητήριο θα παραθέσει γεύμα εργασίας στην κενυατική αποστολή στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή απαρτίζουν μέλη του τοπικού Κοινοβουλίου της Κομητείας (όπου κομητεία είναι διοικητική υποδιαίρεση τοπικής αυτοδιοίκησης όπως η περιφέρεια). Μεταξύ άλλων μετέχουν η πρόεδρος του Κοινοβουλίου, κ.  Florence Mwangangi, ο αναπληρωτής γραμματέας, κ. Laban Joseph Mutisya, Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, και ο ηγέτης της πλειοψηφίας, κ. Mark Muendo.

Η αντιπροσωπεία, ειδικά προσκεκλημένη από το Επ. Προξενείο της Κένυας, βρίσκεται σε ενημερωτική περιοδεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με σκοπό την πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων γεωργίας και αγροτικής οικονομίας, καθότι η Κομητεία Ματσάκος έχει χαρακτήρα αγροτικό. Σταθμοί της περιοδείας, εκτός από τη Λακωνία, είναι η Κορινθία, η Αργολίδα, και η Μεσσηνία, όπου τα μέλη της αντιπροσωπείας θα επισκέπτονται γεωργικές μονάδες και βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων και ποτών και έχουν συναντήσεις με τα επιμελητήρια.

Στόχος των ενεργειών αυτών είναι:
- Η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με στόχο την προώθηση της γεωργικής έρευνας και πρακτικών
- Η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων
- Η προώθηση εξαγωγών προς την Κένυα και, γενικά, η ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων προς και από την Κένυα.

Την αντιπροσωπεία συνοδεύει στην περιοδεία της η πρόξενος Ε.Τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Κατσικέας, ενώ κατά την επίσκεψή τους στον νομό θα συνοδεύονται από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Παναρίτη και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος