Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της «Ενωτικής Κίνησης Μάνης» του Τζ. Φιλιππάκου

(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 14:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της «Ενωτικής Κίνησης Μάνης» του Τζ. Φιλιππάκου

Σε κλίμα ενθουσιασμού κι αισιοδοξίας, για μια νέα πορεία της Μάνης, παρουσία πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14/4, τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Μάνης» στο Γύθειο.

Η προσέλευση του πλήθους των Μανιατών και ο ενθουσιασμός τους συντονίστηκε με τον παλμό της ψυχής του επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιου δήμαρχου Αν. Μάνης Τζανέτου Φιλιππάκου, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες και την περιοχή.

Την έναρξη έκανε ο δημοσιογράφος και συντονιστής της εκδήλωσης κ. Ιωάννης Λαζαράκος, ενώ ακολούθως ο π. Μιχαήλ Μπούρτζινος τέλεσε τον αγιασμό των γραφείων.

Στη συνέχεια, ο ποιητής-συγγραφέας, πρώην πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» κ. Νίκος Ταβουλάρης αναφέρθηκε στο πνεύμα και την αξία του κ. Φιλιππάκου και των συνυποψηφίων του στην «Ενωτική Κίνηση Μάνης». Ο κ. Ταβουλάρης, μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: «Ο Τζ. Φιλιππάκος δεν έπαψε ποτέ να είναι εκείνο το παιδί που οραματίστηκε και ακολούθησε το δρόμο της προσπάθειας και του αγώνα, εκείνο το παιδί που από το λόφο του Μαυροβουνίου τα παιδικά του μάτια, όχι μόνο εκείνα του σώματος μα και της ψυχής, αγνάντευαν το πέλαγος πάνω από την αλισάχνη και το αδιόρατο του μακρινού ορίζοντα. Έβλεπαν νέες φωτεινές ημέρες και πόθησε να τις γνωρίσει! Και τόλμησε έγινε θαλασσοπόρος της ζωής και γνώρισε εκείνες τις φωτεινές οπτασίες με τις χαρές και τις οδύνες, αλλά πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον. Και τώρα ώριμος άνδρας, στρατηγός, καθηγητής πανεπιστημίου, πολιτικός με επιτυχημένο έργο πια, με εμπειρίες και πολλά μίλια στη θάλασσα της ζωής, ακόμη κρατάει μέσα του εκείνο το ονειροπόλο παιδί, που παλεύει για αξίες και ιδανικά. Αυτός ο πόθος είναι που τον οδηγεί και πάλι για να συναντήσει το πιο ωραίο του όραμα, να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, για να δει την πατρίδα του, την πατρίδα μας, την ένδοξη Μάνη, όπως της αρμόζει, αντάξια της ιστορίας της»!

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος μίλησε για το πνεύμα και τις αξίες που ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του στην «Ενωτική Κίνηση Μάνης» προσδοκούν να μεταδώσουν ως νέα δημοτική αρχή στη Μάνη. Ο κ. Φιλιππάκος απηύθυνε κάλεσμα στον μανιάτικο λαό «για μια συστράτευση ανθρώπων και ιδεών για μια νέα πορεία του τόπου, με οδηγό την ηθική, τις αξίες της πατρίδας και της θρησκείας και το ελεύθερο πνεύμα».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε περιληπτικά σε καίρια σημεία του προγράμματος του συνδυασμού και κατέληξε λέγοντας: «Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες θέλω να ξέρετε ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για τον τόπο μας, μαζί με του επίλεκτους συνεργάτες μου. Θα συγκρουστώ με συμφέροντα ξένα και ντόπια. Εσάς θέλουμε να υπηρετήσουμε με αποτελεσματικότητα και εντιμότητα, με ήθος, σεμνότητα και αγάπη για όλους. Όλοι οι δήμοι της Ελλάδος να είχαν κρίση η Μάνη δεν θα έπρεπε να έχει, λόγω των θησαυρών που έχουμε σε αυτήν την ευλογημένη περιοχή. Εμείς έχουμε καθαρά χέρια, λέμε καθαρές κουβέντες και ζητάμε καθαρές λύσεις. Στα μεγάλα ζητήματα της Μάνης το μεγαλύτερο ίσως απ’ όλα είναι το αποκρουστικό έγκλημα με τις ανεμογεννήτριες, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί!

Το Γύθειο αλλά και όλη η Μάνη βρίσκονται σε μαρασμό αυτό που συμβαίνει δεν μας αξίζει.   Ήλθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, όχι στην απραξία και στην στασιμότητα. Ήλθε η ώρα να μπει τέρμα στις παρεούλες και στις συγγενικές εξυπηρετήσεις, ήλθε η ώρα να φτιάξουμε ένα δήμο, δουλειάς, διαφάνειας, δικαιοσύνης, έργων και όχι λόγων. Έχουμε πρόγραμμα με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, που αναφέρει σαφώς και τεκμηριωμένα το ΤΙ, το ΠΩΣ, το ΠΌΤΕ, και το ΓΙΑΤΙ και όχι γενικές και αόριστες αναφορές.

Με γνώση, θέληση και σχέδιο θα δώσουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος αυτά που χρειάζονται οι πολίτες. Να γνωρίζουν όλοι ότι κανένας δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του! Στόχος μας είναι νέων θέσεων εργασίας, εμείς μπορούμε! Δεν σπέρνουμε διχόνοια, επενδύουμε στην ορμή των νέων και στην εμπειρία των μεγαλύτερων. Είμαστε όλοι εδώ γιατί αγαπάμε τη Μάνη και θέλουμε να την υπηρετήσουμε χωρίς να αποβλέπουμε σε κανένα προσωπικό ή άλλο συμφέρον. Αγαπητοί φίλοι, συμπατριώτες μου Μανιάτες, έλκω την καταγωγή μου από την μέσα Μάνη, από τα Άλικα, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο, στο Μαυροβούνι. Έχω λοιπόν τις ρίζες μου και στις δύο πλευρές της ένδοξης πατρίδας μας, δεσμεύομαι λοιπόν, εφ’ όσον εσείς με την αγάπη και την υποστήριξη σας, με τιμήσετε ως δήμαρχο της Μάνης να υπηρετήσω με ευγένεια, πνεύμα συνεργασίας και κυρίως με σεβασμό τον κάθε Μανιάτη και Μανιάτισσα και μαζί να πορευτούμε προς την πρόοδο και ευημερία!
Εκ βάθους καρδίας σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία και κυρίως για τη ζέση της ψυχής σας που μου μεταδίδεται! Η πορεία είναι δύσκολη, έχουμε να παλέψουμε με παγιωμένες καταστάσεις και νοσηρές νοοτροπίες, αλλά είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα νικήσουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένω και πάλι στις επόμενες συναντήσεις μας τώρα στην πορεία προς τις εκλογές, αλλά κυρίως μετά τις εκλογές, στην πορεία προς την πρόοδο και την ευημερία της αγαπημένης μας πατρίδας!

Παίρνω δύναμη από τη δύναμή σας και αισιοδοξία για μια άλλη πιο ξάστερη, πιο φωτεινή ημέρα για τον τόπο μας!»

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού. Ο όγκος και η ποιότητα των υποψηφίων συμβούλων που πλαισιώνουν το δυναμικό της «Ενωτικής Κίνησης Μάνης» έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας για έναν νέο σύγχρονο τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Μετά την ομιλία του κ. Φιλιππάκου ακολούθησε δεξίωση, όπου οι πολυπληθείς φίλοι της «Ενωτικής Κίνησης Μάνης» είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, τόσο με τον υποψήφιο δήμαρχο, όσο και με τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού.

Παρακολουθήστε όλη την τελετή εγκαινίων στο παρακάτω video του Maninews

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti