Οι Κινέζοι της Ναντσίνγκ στη Σπάρτη για την ενίσχυση της συνεργασίας (ΦΩΤΟ)

Συναντήθηκαν με τη Δημοτική Αρχή

Τρίτη, 09 Ιούλιος 2019 14:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Κινέζοι της Ναντσίνγκ στη Σπάρτη για την ενίσχυση της συνεργασίας (ΦΩΤΟ)

Στη Σπάρτη βρέθηκε, το διήμερο 3-4 Ιουλίου, αντιπροσωπεία του Δήμου Ναντσίνγκ (Nanjing) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Είναι η τρίτη φορά, μέσα σ’ ένα χρόνο, που εκπρόσωποι της Ναντσίνγκ επισκέπτονται την πόλη, με την οποία συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς, επικυρωθέντες με Σύμφωνο Συνεργασίας. Αμφότερες πλευρές έχουν δεσμευθεί ν’ αναπτύξουν εποικοδομητικές σχέσεις στους νευραλγικούς τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας, καθώς και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Πλέον, έχουν ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας και οι επαφές τους είναι συχνές, προκειμένου να συντονίζουν την υλοποίηση των σχεδίων.

Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο δημαρχείο Σπάρτης, την Τετάρτη 3/7, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευ. Βαλιώτης και οι αντιδήμαρχοι κκ Κονίδης και Σκρουμπέλος, ο πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας κ. Αργυρόπουλος, η πρόεδρος του ΝΠ. Πολιτισμού& Περιβάλλοντος κ. Γαλανοπούλου και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών κ. Ανδρακάκου. Συζήτησαν για θέματα που άπτονται της συνεργασίας τους, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν για την εκλογική διαδικασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας και στελέχωσης του Δήμου.

Εξέφρασαν, μάλιστα, την επιθυμία να συνάψουν σύμφωνο αδελφοποίησης με σχολική μονάδα του Δήμου Σπάρτης. Αφού αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Μυστρά, καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο Μυστρά. Το πρωί της Πέμπτης 4/7 ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Κατά την περιήγησή τους στο μουσείο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους συλλογής και επεξεργασίας ελαιοκάρπου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δ. Σπάρτης αναφέρει τα εξής: «Δεδομένο είναι, πως οι δύο πόλεις έχουν κοινό όραμα και η ανταλλαγή πρακτικών είναι αμοιβαία επωφελής. Οι ενέργειες επίτευξης εξωστρέφειας και δικτύωσης του Δήμου Σπάρτης βρίσκονται, πάντα, ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων του, αποδεικνύοντας τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής προβολής».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti