Με επενδυτές του μεταλλείου Μολάων συναντήθηκε ο Π. Νίκας

Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2022 12:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με επενδυτές του μεταλλείου Μολάων συναντήθηκε ο Π. Νίκας

Συνάντηση με εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος που θα εκμισθώσει το μεταλλείο των Μολάων είχε την Τετάρτη 23 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη. Οι επενδυτές αναδείχθηκαν μετά από τον σχετικό διεθνή διαγωνισμό τον οποίο «έτρεξε» του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η επένδυση θα γίνει από την κοινοπραξία της αυστραλιανής εταιρείας «Rockfire» και της ελληνική «Ελληνικά Ορυκτά», η οποία -όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης από τον εκπρόσωπο της ελληνικής εταιρείας Χρήστο Σκευά- θα ασχοληθεί με την εξόρυξη αργύρου και ψευδαργύρου, προβαίνοντας σε προσλήψεις μέχρι και 200 ατόμων από την περιοχή των Μολάων, ενώ προτίθεται να δημιουργήσει εγκαταστάσεις και στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με πρόσφατο σχετικό ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής», το κοίτασμα των Μολάων, που ανακαλύφθηκε σε συνέχεια ερευνών της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ-πρώην ΙΓΜΕ) -κατά τη δεκαετία του 1980- και βρίσκεται στην παραχωρούμενη έκταση του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου, περιέχει ψευδάργυρο, άργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti