ΚΥΣΕΑ: Καταδίκασε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

«Ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές»

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 10:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΚΥΣΕΑ: Καταδίκασε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την κατάσταση την Μέση Ανατολή, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επέστρεψε εσπευσμένα στη χώρα από την Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Κατόπιν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε πως «η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ», ενώ υπογράμμισε «την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti