Στην ασφάλεια Θεοδωρικάκου είχε υπηρετήσει ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στον Πειραιά

Έκανε δεύτερη δουλειά στην οικοδομή

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2024 16:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην ασφάλεια Θεοδωρικάκου είχε υπηρετήσει ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στον Πειραιά

Τη βαθύτατη οδύνη του «για την τραγική απώλεια του αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου», εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και αστυνομικός. Τον γνώρισα όταν υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο μου». Ο 31χρονος αστυνομικός ήταν το θύμα της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης (16/4) στην οδό Νεωρίων, στο Πασαλιμάνι. Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο οποίο γίνονταν εργασίες αναπαλαίωσης–ανακαίνισης, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οικοδομικά υλικά να τον καταπλακώσουν. Από το περιστατικό τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Για ένα μεροκάματο σε δεύτερη δουλειά
Όπως έγινε γνωστό, το θύμα ήταν ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Για να τα φέρει βόλτα έκανε δεύτερη δουλειά και σε οικοδομικές εργασίες, εκτελώντας χρέη οδηγού. Όταν κατέρρευσε ο τοίχος του κτιρίου, βρισκόταν εντός του φορτηγού όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια. Στη ΔΙ.ΑΣ υπηρετούσε από το 2019, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες βρισκόταν σε άδεια αιμοδοσίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επτά προσαγωγές, πέντε εργατών, του εργολάβου όπως και του οδηγού του φορτηγού οχήματος, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τον τόπο της τραγωδίας: «Κοίταξα έξω, είδα την ομίχλη από τη σκόνη, άνθρωποι φώναζαν “καλέστε την αστυνομία”, ήταν οι εργάτες έξω, σοκαρισμένοι», έλεγε γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας. «Ξαφνικά βλέπουμε ένα σύννεφο, ακαθόριστο, ακούσαμε φωνές, κατεβήκαμε και είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος και δεμένος με το πουκάμισό του, τα αίματα ήταν στα σκαλιά», ανέφερε άλλη μαρτυρία.

Δ.Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti