Στο στάδιο της στελέχωσης η Ακαδημία Ναυτικού της Νεάπολης

Προς την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά η λειτουργία

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2024 20:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο στάδιο της στελέχωσης η Ακαδημία Ναυτικού της Νεάπολης

Με τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (15/4), ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης και ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης. Θέμα της επαφής ήταν η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Νεάπολης και τα στάδια που απαιτούνται για την έναρξη λειτουργίας της.  Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Βαγγέλης Κυριαζόπουλος.

Όπως είπε ο Θανάσης Δαβάκης, επί τάπητος τέθηκε «η πορεία υλοποίησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Νεάπολης και τα στάδια που απαιτούνται μέχρι την έναρξη λειτουργίας της, η οποία προσδιορίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026».

Κάτι τέτοιο σημαίνει, σύμφωνα με την τοποθέτηση του βουλευτή, ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε ένταξη της ΑΕΝ στο μηχανογραφικό δελτίο της περιόδου 2024-2025 και κατ’ επέκταση υποδοχή των πρώτων σπουδαστών το προσεχές φθινόπωρο.

Εγκαταστάσεις, εξοπλισμός
και ανθρώπινο δυναμικό
Στη συνάντηση Δαβάκη-Τριχείλη με τον υπουργό Στυλιανίδη συζητήθηκε, ειδικότερα, η στελέχωση της ΑΕΝ, ο διαγωνισμός για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι κτιριακές υποδομές, καθώς και οι προδιαγραφές της υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτείται για τη λειτουργία της σχολής.

Ο Θ. Δαβάκης υπογράμμισε ότι «ο γενικός γραμματέας, μας ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη στελέχωση της σχολής, με την επιλογή της διοίκησης και του διδακτικού προσωπικού», ενώ «συμφωνήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν τόσο από την πλευρά του υπουργείου όσο και από τον δήμο».

Ακόμα, ο βουλευτής διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε σε επαφή και συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου η ΑΕΝ της Νεάπολης να ξεκινήσει να λειτουργεί».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti