Άραξε Μονεμβάσια το ιστιοφόρο «Belem» που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία

Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2024 18:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άραξε Μονεμβάσια το ιστιοφόρο «Belem» που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία

Στην όμορφη Μονεμβασιά «έπιασε» την Παρασκευή (19/4) το φημισμένο γαλλικό ιστιοφόρο «Le Belem», που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία για τους Αγώνες του Παρισιού. Το τρικάταρτο ιστιοφόρο είχε καταπλεύσει την Πέμπτη (16/4)  στο  Κατάκολο της Ηλείας, μεταφέροντας τα μέλη της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Το καράβι θα μείνει στη Μονεμβασιά ως το πρωί του Σαββάτου, όταν και θα βάλει πλώρη για Πειραιά (20/4).
 
Φιλέματα από τον Στ. Χριστάκο
Εκ μέρους τού Δήμου Μονεμβασίας, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος υποδέχτηκε το πλήρωμα του ιστιοφόρου και πρόσφερε στον καπετάνιο Gibet Aymeric, τοπικά προϊόντα και ενημερωτικό υλικό για τη Μονεμβασιά.

Το «Le Belem»
Το ιστιοφόρο «Le Belem» που ναυπηγήθηκε το 1896, έτος αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, πήρε το όνομά του από το πρώτο λιμάνι-αγκυροβόλιό του, στον βορρά της Βραζιλίας, τον ίδιο χρόνο. Επιλέχθηκε από την κυβέρνηση της Γαλλίας για να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα πίσω στη Μασσαλία, μια πόλη που ιδρύθηκε ως ελληνική αποικία. Έως τις 27 Απριλίου, διάστημα που η Φλόγα θα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, το τρικάταρτο θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα θα είναι ανοιχτό στο κοινό και επισκέψιμο στις 24, 25 και 26 Απριλίου. Οι Γάλλοι διατείνονται ότι, «αυτός ο διάπλους της Μεσογείου συμβολίζει μια περίφημη σύνδεση της χώρας που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες με τη χώρα που πρόσφερε στην ανθρωπότητα τον Διαφωτισμό».

Τη Φλόγα θα συνοδεύει ένα πλήρωμα 15 νεαρών Γάλλων, τους οποίους η οργανωτική επιτροπή επέλεξε «με άξονα και κριτήριο τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη».
 

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti