Την Κυριακή 6 Μαΐου μην ξεχάσεις: ΕΧΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ

Γράφει η Δήμητρα Π. (Olympia.gr)
Πέμπτη, 03 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την Κυριακή 6 Μαΐου μην ξεχάσεις: ΕΧΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ
Αγαπημένε[η] φίλε και φίλη
Την Κυριακή 6 Μαΐου μην ξεχάσεις. ΕΧΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ
Την Κυριακή θα πρέπει να αποδείξεις σε όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη  πως είσαι πραγματικός απόγονος του Λεωνίδα, του Τζαβέλα, του Κολοκοτρώνη. του Καραϊσκάκη. Είσαι εσύ που το 1940 απέδειξες ότι ο Έλληνας γεννήθηκε ελεύθερος και πεθαίνει ελεύθερος.
Την Κυριακή στείλε το μήνυμα σου στους Ούνους. Η  Ελλάδα ανήκει  σε σένα. Η Ελλάδα δίδαξε τη Δημοκρατία, δίδαξε τον πολιτισμό. Στείλε το μήνυμά σου. Το μήνυμά σου είναι εκείνο που θα αποδείξει ότι έχεις αξιοπρέπεια. κουλτούρα. πολιτισμό. Θα αποδείξει την ιστορία σου. Το μήνυμά  σου θα αποδείξει ότι όλοι αυτοί οι άξεστοι και οι αγράμματοι σου χρωστούν τα πάντα.
Αυτοί οι όποιοι το 1940  ήρθαν να βοηθήσουν στον πόλεμο κατά της Γερμανίας, σήμερα έρχονται σαν κατακτητές. Κάνε μια επίσκεψη στο Συμμαχικό νεκροταφείο και τότε πραγματικά θα καταλάβεις ποιος είσαι.
Την Κυριακή οι νέοι ψηφίζουν για το μέλλον τους που τους το στέρησαν μια ομάδα φοβικών ατόμων και εσύ αποφασίζεις σε  ποια Ελλάδα θα ζήσει και θα μεγαλώσει το παιδί σου.
Την Κυριακή το ραντεβού αυτό είναι το σημαντικότερο της ζωής σου. Πρέπει να πας. Έχεις υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου, απέναντι στην πατρίδα σου, στο μέλλον σου, στο παιδί σου, στην κοινωνία στην οποία ζεις και συναλλάσσεσαι.
Θα το επιτρέψεις; Θα συναινέσεις; Σκέψου. Σκέψου τους αγώνες που έκανες. Και ήρθαν σαν οδοστρωτήρες και  τους ισοπέδωσαν.
Κλείσε την τηλεόρασή σου στο ψέμα ,στον εκβιασμό, στο φόβο.
Θυμήσου πως οι Έλληνες δεν προσκύνησαν ποτέ.
Η  Ευρώπη  έχει ανάγκη εμάς. Γιʼ αυτό σκέψου. Μη λείψεις από αυτό το ραντεβού.
Την Κυριακή η Ελλάδα συναντιέται με την Ιστορία της. Εσύ θα λείπεις;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti