Δηλώσεις Αποστολάκου για τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού

Σε δηλώσεις, σχετικά με τις επερχόμενες εξελίξεις στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μολάων, προέβη ο βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος,...
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δηλώσεις Αποστολάκου για τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού

Σε δηλώσεις, σχετικά με τις επερχόμενες εξελίξεις στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μολάων, προέβη ο βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, με αφορμή και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων και δημοτών της περιοχής στο νοσηλευτικό ίδρυμα, που πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη στην οικεία κοινότητα.
Ο λάκωνας βουλευτής, εξαίροντας την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, υπενθύμισε στη συνέχεια τις θέσεις που διατυπώθηκαν από κοινού με τους αρμόδιους φορείς του νομού για τις νοσηλευτικές μονάδες της Λακωνίας και που απεστάλησαν στον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων είναι ένα από τα καλύτερα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και η εικόνα αυτή ουσιαστικά αποτελεί δημιούργημα του προσωπικού του νοσοκομείου που καθημερινά προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών τους.
Για την απρόσκοπτη και άρτια λειτουργία του ΓΝ Μολάων έχω ασχοληθεί επισταμένως μέσα από τις κοινοβουλευτικές μου αρμοδιότητες, πιέζοντας σταθερά για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυσή της λειτουργίας του.

Πιο πρόσφατα και με αφορμή τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις αλλαγές στα ιδρύματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τους οποίους διαφωνώ, κατέθεσα νέα ερώτηση για το μέλλον των μονάδων υγείας στο νομό Λακωνίας. Στην ερώτηση μεταφέρω την ομόθυμη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας σε οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση που θα υποβαθμίζει τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Λακωνίας και ζητάω να ενημερωθώ για τις κυβερνητικές προθέσεις ως προς τη μελλοντική τους λειτουργία.   

Ταυτόχρονα, σε σχετική σύσκεψη των αρμόδιων φορέων του νομού, όλοι μαζί ομόφωνα καταλήξαμε σε κοινό κείμενο θέσεων που αποτυπώθηκε στο σχετικό έγγραφο που αποστείλαμε προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Α. Λοβέρδο, το οποίο βεβαίως και συνυπέγραψα. Συνοπτικά οι προτάσεις μας είναι:
1. Μη υπαγωγή των ΓΝ Σπάρτης και ΓΝ-ΚΥ Μολάων στον κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
2. Διοικητική αυτοτέλεια των νοσοκομειακών μονάδων του νομού Λακωνίας (Σπάρτης και Μολάων).
3. Εφημεριακή διασύνδεση Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.
4. Να καθοριστεί συγκεκριμένο τριτοβάθμιο νοσοκομείο, με το οποίο να διασυνδέονται τα νοσοκομεία της Λακωνίας.
5. Κοινοί διαγωνισμοί για υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ασφάλεια) για αναλώσιμα υλικά και αντιδραστήρια.
Στη βάση όλων των παραπάνω, παραμένω σταθερά αταλάντευτος στη διεκδίκηση των κοινών μας στόχων για τη διατήρηση και τη βελτίωση των μονάδων υγείας της Λακωνίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti