Τοποθετήσεις Δαβάκη-Αποστολάκου για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Στη συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ Λακωνίας κ.κ....
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τοποθετήσεις Δαβάκη-Αποστολάκου για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Στη συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ Λακωνίας κ.κ. Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος.
Ο κ. Δαβάκης κατά την ομιλία του, χαρακτηρίζοντας ως προσχηματική και υποκριτική την τακτική του πρωθυπουργού για συναίνεση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Παπανδρέου «κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να παραιτηθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, να επανέλθει μετά από λίγες ώρες  και να σύρει το κόμμα του σε μια διαδικασία χωρίς νόημα, όπως αυτή που συζητούμε σήμερα στη Βουλή, ενώ παράλληλα ανακύκλωσε με τον ανασχηματισμό την αποτυχία της κυβερνήσεώς του. Και όλα αυτά εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως που βιώνει ο ελληνικός λαός».
Επίσης, ο λάκωνας βουλευτής χαρακτήρισε την παρούσα πολιτική για τον πολιτισμό αποτυχημένη, ενώ είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Γερουλάνο ότι «επί των ημερών του ο πολιτισμός περνά τις χειρότερες ώρες του».

Ειδικότερα, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
«Κλειστά μουσεία, χορταριασμένοι αρχαιολογικοί χώροι, απαξίωση και περιφρόνηση των ανθρώπων του πολιτισμού, οριζόντιες περικοπές χωρίς εξορθολογισμό δαπανών και νοικοκύρεμα, ενώ από την άλλη μεριά ένας “πολυάσχολος” υπουργός, ο οποίος αναλώνεται σε ταξίδια χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο και στόχους και κυρίως χωρίς αποτελέσματα».
«Η ενοποίηση των δυο υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού σε ένα», συνέχισε ο κ. Δαβάκης, «αποτελεί μόνο επικοινωνιακό τρικ, δεδομένου ότι ακόμη αναζητείται κοινός οργανισμός λειτουργίας τους». Για το υπάρχον προσωπικό του ΥΠΠΟΤ ο βουλευτής επεσήμανε, ότι χρειάζεται άμεσα αναδιάρθρωση, ενίσχυση και σωστή κατανομή ενόψει άλλωστε των εξαγγελθεισών μετατάξεων. «Είναι απαράδεκτο πολλοί υπάλληλοι του ΥΠΠΟΤ να καταφεύγουν σε υποχρεωτικό δανεισμό εξαιτίας του ότι ο κ. υπουργός δεν έχει πληρώσει τα οδοιπορικά τους, ενώ ακόμη και τη γραφική ύλη την προμηθεύονται με δικά τους έξοδα», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Δαβάκης κάλεσε τον κ. Γερουλάνο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του υπουργείου του που καθημερινά συσσωρεύονται.

Ο κ. Αποστολάκος από το βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας επέρριψε τεράστιες ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Επέκρινε τη σκληρή και ανεύθυνη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, ενώ σήμερα ζητά τη συναίνεση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο λάκωνας βουλευτής τόνισε πως «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απευθυνθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, γιατί εκτός από την εμπιστοσύνη του λαού, ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν χάσει και την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Αποστολάκος καυτηρίασε τη διάσταση του κυβερνητικού από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τους Έλληνες πολίτες που βασανίζονται από την οικονομική κρίση και κυρίως από το σύνολο της κοινωνίας. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του διαπίστωσε πως «ο ελληνικός λαός μπορεί να ανεχθεί σκληρούς ηγέτες όταν αυτοί έχουν όραμα, σχέδιο και δίνουν ελπίδα. Ανασφαλείς και κοντόφθαλμους ηγέτες που προκαλούν αβεβαιότητα και δυστυχία στον λαό, όπως ο σημερινός πρωθυπουργός, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti