Αλληλέγγυος ο «Πλήθων» στον αγώνα των σχολείων

Βαθύτατα αντιδημοκρατική, αυθαίρετη και αυταρχική χαρακτηρίζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Λακεδαίμονος «ο Πλήθων», την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στην Παιδεία...
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αλληλέγγυος ο «Πλήθων» στον αγώνα των σχολείων

Βαθύτατα αντιδημοκρατική, αυθαίρετη και αυταρχική χαρακτηρίζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Λακεδαίμονος «ο Πλήθων», την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στην Παιδεία με τις συγχωνεύσεις και τις  καταργήσεις των σχολικών μονάδων να βρίσκονται προ των πυλών.

Το ΔΣ του συλλόγου, από την πρώτη στιγμή, όταν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκδήλωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε μαζικές καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, διατύπωσε την αντίθεσή του, καταθέτοντας στους δημάρχους Σπάρτης και Ευρώτα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο λεγόμενος εκπαιδευτικός «Καλλικράτης».

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δήθεν δημόσια διαβούλευση ως προπέτασμα για την ‘ετσιθελική’ εφαρμογή της» αναφέρει “ο Πλήθων”.

«Παρά τις υπουργικές διαβεβαιώσεις περί δημόσιας διαβούλευσης και σεβασμού της γνώμης και της θέλησης των εμπλεκομένων φορέων (περιφερειών, δήμων, εκπ/κών, γονέων, μαθητών, τοπικών κοινωνιών), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και του κ. πρωθυπουργού, ανακοίνωσε τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις που είχε εξαρχής σχεδιάσει σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες κορυφής» τονίζει στην ανακοίνωση του.

Η απόφαση αυτή είναι βέβαιο, σύμφωνα με τον «Πλήθωνα», ότι θα οδηγήσει την πολύπαθη δημόσια Παιδεία σε νέες περιπέτειες και κλυδωνισμούς και οπωσδήποτε σε περαιτέρω υποβάθμισή της, προς όφελος εκείνων που προσδοκούν την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησής της, για να εξυπηρετήσουν τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα.

«Για τους λόγους αυτούς», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του «ο σύλλογός μας τάσσεται αλληλέγγυος στον αγώνα των καταργημένων σχολείων και συντάσσεται με το αίτημά τους για άμεση κατάργηση της κυβερνητικής απόφασης.

Ο ελληνικός λαός που βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους της νεότερης Ιστορίας του, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης στην οποία οδήγησαν τη χώρα μας οι κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του μνημονίου, που υπέγραψε ο κ.   πρωθυπουργός, θα πρέπει να μη φανεί “επιλήσμων” και να αποδώσει τα οφειλόμενα στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Επειδή όμως, η ιδιότητα του πολίτη δεν εξαντλείται μόνο σ’ αυτές, θα πρέπει  ο καθένας μας να είναι ενεργός πολίτης, προβάλλοντας και διεκδικώντας καθημερινά τα αιτήματά του».     

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti