Στο Λονδίνο η Πελοπόννησος για την τουριστική προβολή

Περισσότερα από 800 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το εμπορικό κέντρο στο Westfield του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης προβολής του...
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Λονδίνο η Πελοπόννησος για την τουριστική προβολή

Περισσότερα από 800 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το εμπορικό κέντρο στο Westfield του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης προβολής του ελληνικού τουρισμού στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ στη Μεγάλη Βρετανία, ξεκίνησε το Σάββατο 19/3 και διήρκησε μέχρι και τις 27/3.

Στο καλαίσθητο αυτό περιβάλλον, τα πελοποννησιακά χρώματα έκαναν τη διαφορά. Τεράστιες φωτογραφίες, εξαιρετικής ποιότητας προσέφεραν ένα ιδανικό περιβάλλον στους εν δυνάμει ταξιδιώτες για χαλάρωση. Με απλά λόγια, ήταν μια πρώτη ματιά στο πελοποννησιακό ψηφιδωτό. Θαλασσινά χρώματα, ψηλά βουνά, μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες σε μνημεία διεθνούς ακτινοβολίας, χαμογελαστοί και ευγενικοί άνθρωποι συνέθεσαν το πελοποννησιακό παζλ.

Για εννέα ημέρες, οι επισκέπτες του, διαστάσεων 1.500 τ.μ, ελληνικού θεματικού πάρκου προσκλήθηκαν να χαλαρώσουν στην άμμο, σε μια τεχνητή ελληνική παραλία, παρακολουθώντας ειδικά video προβολής ελληνικών παραλιακών τοποθεσιών, νησιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων αλλά και να διασκεδάσουν, παίζοντας beach soccer, παιχνίδια παραλίας και «Wii sports resort games».

Γνώρισαν τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού, το μουσείο Ακρόπολης, την Επίδαυρο και  συμμετείχαν σε μια αναπαράσταση αρχαιολογικής ανασκαφής, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του αρχαιολόγου για να ζήσουν τη χαρά της ανακάλυψης του παρελθόντος.

Δοκίμασαν ελληνικές γεύσεις, τις οποίες επιμελήθηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες αρχιμάγειροι Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος, απήλαυσαν τα μοναδικά κοκτέιλ, που προετοίμασε ο βραβευμένος ως καλύτερος barman του κόσμου Αριστοτέλης Παπαδόπουλος. Επίσης πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια οινογνωσίας, ώστε να ενημερωθούν για τους δρόμους του κρασιού.

Απόλαυσαν το συγκρότημα του Mama Mia κάτω από την εκπληκτική θέα της Γλώσσας Μεσσηνίας. Γνώρισαν από κοντά τους ορεινούς πολιτισμούς της Αρκαδίας και της Κορινθίας, την εκπληκτική Μονεμβάσια, την μοναδική παραλία της Φοινικούντας, την αρχαία Μεσσήνη, αλλά και μοναδικά μνημεία όπως είναι τα ενεργά μοναστήρια της Πελοποννήσου. Πληροφορήθηκαν για τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει η Πελοπόννησος, rafting και trekking τσον ποταμό Λούσιο, πεζοπορία στη Νέδα, και ορειβασία στον Ταΰγετο. Έπαιξαν golf, σε προσομοιωτή των γηπέδων της Costa Navarino και γνώρισαν τις επιλογές που προσφέρει η Πελοπόννησος στους φίλους του αθλήματος.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, δήλωσε για την έκθεση: «Η απόφασή μας να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο πρωτοποριακό και υψηλής αισθητικής γεγονός συνάδει με την συνολικότερη στρατηγική που έχουμε για το τουριστικό προϊόν. Φρέσκες ιδέες, στοχευμένες κινήσεις, προώθηση σε αγορές-στόχους, μετρήσιμα αποτελέσματα, υψηλή θέαση της προωθητικής ενέργειας. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έτοιμη την νέα ταυτότητα της Πελοποννήσου, την οποία και θα προωθήσουμε με συγκεκριμένα, σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία μάρκετινγκ, με εξειδίκευση στόχων και ασφαλώς με πολλές συνέργειες με τους φορείς και τους ιδιώτες».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti