Αντίλογος στην Ένωση Πληροφορικών για τα πιστοποιητικά χρήσης Η/Υ

Ως «ανακριβή», σχολιάζει τo εργαστήριο ελευθέρων σπουδών Πληροφορικής ΕυρωΝet, την αναφορά της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας ότι “τα διάφορα πιστοποιητικά (χρήσης...
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντίλογος στην Ένωση Πληροφορικών για τα πιστοποιητικά χρήσης Η/Υ

Ως «ανακριβή», σχολιάζει τo εργαστήριο ελευθέρων σπουδών Πληροφορικής ΕυρωΝet, την αναφορά της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας ότι “τα διάφορα πιστοποιητικά (χρήσης Η/Υ) του εμπορίου διαρκούν μόνο 3 χρόνια, μετά την πάροδο των οποίων θα πρέπει οι κάτοχοι να αναλάβουν το κόστος απόκτησης νέου πιστοποιητικού από τις ιδιωτικές εταιρείες που τα εμπορεύονται” («ΛΤ» 24/3).

Σε επιστολή του, το εργαστήριο αναφέρει ότι η παραπάνω διατύπωση είναι ανακριβής «διότι, όπως μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (www.oeek.gr) ή κάθε προσεκτικός αναγνώστης οποιασδήποτε προκήρυξης του ΑΣΕΠ, ανανεώνεται ετησίως η ισχύς των πιστοποιητικών χρήσης Η/Υ, τα οποία έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 3 χρόνια πριν (απόφαση του ΔΣ του ΟΕΕΚ με αριθμό πρωτοκόλλου Γ/23866/27-10-2010).

«Αυτό σημαίνει ότι είναι σε ισχύ και αναγνωρίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο και το ΑΣΕΠ όλα τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί  από το 2000 και μετά, από τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε η χορήγηση πιστοποιητικών στην Ελλάδα από τον πρώτο φορέα πιστοποίησης, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ανανέωση και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κατόχων τους», σημειώνει επίσης ο διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Περικλής Σταυράκος.

Στο έγγραφο, που σκοπό έχει να συμβάλλει στην ορθή ενημέρωση και στην αποφυγή παραπληροφόρησης του αναγνωστικού κοινού, ο κ. Σταυράκος τονίζει ότι το εκπαιδευτήριο Πληροφορικής που εκπροσωπεί δεν χορηγεί πιστοποιητικά ιδιωτικών εταιρειών. «Είμαστε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο α)  του ιδρύματος ECDL, ενός παγκόσμιου οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής, β)  του τμήματος διεθνών εξετάσεων του Αγγλικού  Πανεπιστημίου  Cambridge και γ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

«Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι κατά τη διενέργεια των εξετάσεων, εκτός από τον επιτηρητή του φορέα πιστοποίησης, παρίσταται πάντοτε και ένας επιτηρητής του ΟΕΕΚ, ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας», καταλήγει η επιστολή.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti