Συνεργασία Τατούλη-Αποστολόπουλου

Στρατηγικά σχέδια για την ανάπτυξη της Περιφέρειας
Σάββατο, 08 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεργασία Τατούλη-Αποστολόπουλου

Τους διακριτούς ρόλους της αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης, που κινείται στα πλαίσια της εντολής που έλαβε από του πολίτες Πελοποννήσου, σε σχέση με αυτές της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας που ορίζεται υπηρεσιακώς από την κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον κ.  Τάσο Αποστολόπουλο στην Τρίπολη.
 
«Ο κ. Αποστολόπουλος, ως γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, με επισκέφτηκε για να συζητήσουμε διάφορα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τον προγραμματισμό και την κινητικότητα του ΕΣΠΑ», ανέφερε ο περιφερειάρχης τονίζοντας ότι η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα.
 
Ο κ. Τατούλης στάθηκε στο γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει πάνω στο σχεδιασμό και στη στρατηγική ανάπτυξης που θα έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι η κύρια ευθύνη στον προγραμματισμό, στην ανάπτυξη και στο σχεδιασμό ανήκει στην αιρετή περιφέρεια, με την αποκεντρωμένη να χειρίζεται ουσιαστικά αυτές τις αρμοδιότητες που ο νόμος της έχει δώσει.
 
Όσον αφορά στις αρμοδιότητες των Νοσοκομείων, έδωσε ειδική βαρύτητα στην σύντμηση του χρόνου που προβλέπεται από τον Καλλικράτη «για να αποδοθούν οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του Συστήματος Υγείας στη νέα αιρετή Περιφέρεια για την καλύτερη αποτελεσματικότητα και διαχείριση του τόσο σημαντικού φυσικού αγαθού που είναι η υγεία για τους πολίτες».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti