Παράκαμψη Βουτιάνων και Σκούρα ? Πυρί επιθεώρησε ο περιφερειάρχης

Επιτόπιους ελέγχους σε έργα πνοής της Λακωνίας που βρίσκονται σε στασιμότητα πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Πέτρος Τατούλης. Ο περιφερειάρχης...
Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράκαμψη Βουτιάνων και Σκούρα ? Πυρί επιθεώρησε ο περιφερειάρχης

Επιτόπιους ελέγχους σε έργα πνοής της Λακωνίας που βρίσκονται σε στασιμότητα πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη κ. Ντ. Τζανετέα και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γ. Πουλοκέφαλο καθώς και από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποίησε αυτοψία αρχικά το έργο της παράκαμψης Βουτιάνων. Παρουσιάζοντας πλήρη γνώση της εξέλιξης και των προβλημάτων του έργου ζήτησε λεπτομερή καταγραφή των κακοτεχνιών. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την παράκαμψη της Σκούρας (Σπάρτη – Πυρί), έργο το οποίο έχει σταματήσει λόγω έκπτωσης του εργολάβου, εντούτοις μείζονος σημασίας για την οδική σύνδεση της νότιας Λακωνίας με το μητροπολιτικό κέντρο. 
 
Στο περιθώριο της αυτοψίας που πραγματοποίησε ο κ. Τατούλης ενημέρωσε για τις οδηγίες και κατευθύνσεις που δόθηκαν, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποπεράτωσης του πολύ σημαντικού αυτού οδικού άξονα, μετά από συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες, την κ. αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το επισταμένο πλέον ενδιαφέρον του κ. υπουργού σύντομα θα οδηγήσει στη δημοπράτηση αυτών των δύο κομματιών.

«Στις σύγχρονες υποδομές με καινούργιους κανόνες» εστίασε ο κ. Τατούλης, αποστέλλοντας το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπογράμμισε, πως στόχος είναι οι διαδικασίες να αποκτήσουν ένα ψηλότερο βαθμό ωριμότητας, σχεδιασμού και να τηρούνται αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα και οι υποχρεώσεις όλων όσων εμπλέκονται. «Με αυτούς τους νέους κανόνες θα προχωρήσουμε, ώστε η περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει μία ευρωπαϊκή περιφέρεια στηριζόμενη σε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα αποτελεί και τον ασφαλέστερο παράγοντα για να αναπτύξουμε και τη δική μας περιφερειακή οικονομία» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης. Τέλος, ο κ. Τατούλης μετά από συζήτηση και με τους μελετητές συνέστησε προσοχή και ορθολογισμό στην επίλυση των προβλημάτων. Άλλωστε, όπως τόνισε «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκτήσουμε ένα έργο ασφαλές, σταθερό χωρίς να πέσουμε πάλι σε λογικές αστοχίες και να μη χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο».
 
Τοποθετώντας την ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας της Σπάρτης στις προτεραιότητές του, δεν άφησε ασχολίαστη την απαράδεκτη κατάσταση της γέφυρας του Ευρώτα. Για το θέμα αυτό, ενημερώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα σχετικά με τις ενέργειες της νομαρχίας Λακωνίας που αφορούν στην ανάδειξή της, καθώς και το σχεδιασμό της επέκτασης της Λυκούργου για τη δεύτερη είσοδο της πόλης. Εξάλλου, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον του για τη νότια Λακωνία αναφέρθηκε και στην ένταξη του δρόμου Γυθείου-Αρεόπολης στο ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι η παράκαμψη του Γυθείου είναι ήδη κατασκευασμένη.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti