Θανάσης Πετράκος

«Η απελευθέρωση της ενέργειας κόστισε ακριβά»
Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θανάσης Πετράκος

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ που τίθενται από σήμερα σε ισχύ και στους κόλπους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου».
 
Με μία σκληρή ανακοίνωσή, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Θανάσης Πετράκος επισημαίνει ότι το βάρος πέφτει για ακόμα μία φορά στους χαμηλόμισθους, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν παραπάνω το ρεύμα κατά 13%.
 
Λαμβάνοντας δε, ως δεδομένη τη μείωση των συντάξεων και τα ποσοστά ανεργίας που διαρκώς αυξάνονται, ο κ. Πετράκος τονίζει ότι η απόφαση ουσιαστικά της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ προβλέπει επιβαρύνσεις για τους φτωχούς, «οι οποίοι για να έχουν φως πρέπει να πληρώσουν αλλιώς θα μείνουν στο σκοτάδι ή το λυχνάρι».
 
«Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας την οποία διαφήμιζαν όλοι οι νεοφιλελεύθεροι ότι είναι για το καλό μας, έδειξε τα πρώτα δείγματά της», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», καλώντας όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης να απαιτήσουν την ανάκληση της «κοινωνικά ανάλγητης και προκλητικής» απόφασης.
 
Διερωτώμενος κατά πόσο ακριβότερα θα πληρώνουν το ρεύμα οι πολίτες και ειδικά οι χαμηλόμισθες κοινωνικές ομάδες αν προχωρήσει περαιτέρω η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ. Πετράκος καλεί όλους σε αγώνα, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό, όπως και οι πολιτικές της κυβέρνησης, που όπως τονίζει «θέλουν να ξαναγυρίσουν τον φτωχό κόσμο να φωτίζεται με το λυχνάρι».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti