Μετατάξεις προσωπικού

Η Λευκή Βίβλος για το «νέο δημόσιο»
Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μετατάξεις προσωπικού

Μαζικές μετατάξεις υπαλλήλων θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του νέου έτους για τον «Καλλικράτη» στο δημόσιο, με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών να έχει σταλεί ήδη στους περισσότερους φορείς του δημοσίου.
 
Η εγκύκλιος του κ. Ραγκούση καλεί υπουργεία, ΝΠΔΔ και ανεξάρτητες αρχές να προχωρήσουν έως τις 12 Φεβρουαρίου σε αναλυτική καταγραφή του προσωπικού, περιγραφή των ειδικοτήτων και των προσόντων όσων υπηρετούν σε αυτά. Επιπροσθέτως, ζητούνται στοιχεία αναφορικά με τις απαιτούμενες ανάγκες των εν λόγω υπηρεσιών για προσωπικό, οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν με μετατάξεις, ή για τυχόν πλεονάζοντα άτομα που μπορούν να διατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.
 
Οι υπάλληλοι θα λάβουν ειδοποίηση να συμπληρώσουν εντός δεκαπέντε ημερών μια αίτηση με τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να μεταταγούν, ενώ εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες θα είναι αυτοί που θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσουν από νέα εκπαίδευση, μέσω σεμιναρίων.
 
Πρώτοι στη λίστα του «Καλλικράτη» για μετάταξη είναι οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και οργανισμών που καταργούνται, ενώ συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν περί τους 770.000 δημοσίους υπαλλήλους.
 
Παράλληλα, θα αρχίσει να εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, που θα φέρει μεγάλες περικοπές στα επιδόματα.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti