Ερώτηση Δαβάκη για τους συμβασιούχους πυροσβέστες

Με αφορμή δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και της ανάλογης προετοιμασίας...
Σάββατο, 15 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερώτηση Δαβάκη για τους συμβασιούχους πυροσβέστες

Με αφορμή δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και της ανάλογης προετοιμασίας που ήδη διενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία θίγει το χρονίζον πρόβλημα του εργασιακού καθεστώτος των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Στην ερώτησή του ο κ. Δαβάκης μιλά για δηλώσεις που «δημιουργούν αναστάτωση, ανασφάλεια αλλά και σύγχυση στο χώρο των εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι επί τόσα χρόνια συμβάλλουν και αγωνίζονται στο πλευρό των μονίμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Σε παλαιότερη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχε αναφερθεί ότι επρόκειτο να συσταθεί ειδική επιτροπή που θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών, μέχρι το 2011.
Ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξη του στη ΝΕΤ, ο υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί ο χρόνος εργασίας των εποχικών πυροσβεστών από τους οκτώ στους πέντε μήνες, καθώς και ότι θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ που θα κρίνει τη μονιμοποίησή τους στο ΠΣ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα συμβασιούχοι πυροσβέστες  με προϋπηρεσία δεκαπέντε και είκοσι ετών, να μην μπορούν να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, διότι θα υπερβαίνουν το ηλικιακό όριο που θέτει το ΑΣΕΠ.
Μετά τα παραπάνω, ο λάκωνας βουλευτής απευθύνει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα παρακάτω ερωτήματα:
- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε, για να επιλυθεί το πρόβλημα  που ταλαιπωρεί χιλιάδες συμβασιούχους πυροσβέστες.
- Με ποια κριτήρια και από ποιόν φορέα θα γίνει η μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών;
- Θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα;
- Θα υπάρχει ηλικιακό όριο για τους υποψηφίους;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti