«Να αποσυρθεί η ερώτηση λόγω αναληθών στοιχείων»

Έργο αναπτυξιακό και καλαίσθητο χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ασωπού κ. Ηρακλής Τριχείλης την ανάπλαση της παραλίας της Πλύτρας, απαντώντας στην επερώτηση...
Παρασκευή, 14 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να αποσυρθεί η ερώτηση λόγω αναληθών στοιχείων»

Έργο αναπτυξιακό και καλαίσθητο χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ασωπού κ. Ηρακλής Τριχείλης την ανάπλαση της παραλίας της Πλύτρας, απαντώντας στην επερώτηση δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσαν στη Βουλή στις 27 Απριλίου.
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν τότε οι κ.κ Β. Μουλόπουλος και Φ. Κουβέλης, μιλώντας για «μπάζωμα» μεγάλου μέρους της παραλίας και εγκληματικές ενέργειες τόσο κατά του περιβάλλοντος όσο και των αρχαιολογικών μνημείων, με τη συναίνεση δε του δήμου.
Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ασωπού, εμφανώς ενοχλημένος, καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρουν την επερώτησή τους ως μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Το έργο στο οποίο αναφέρεσθε ως μπάζωμα παραλίας Πλύτρας του δήμου μας στην από 27/4 ερώτησή σας προς τα αρμόδια υπουργεία, είναι έργο αναπτυξιακό και καλαίσθητο.
Αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού δρόμου σε μήκος 800 μέτρων με μικρές πλατείες, δεντροφύτευση, παγκάκια, ηλεκτροφωτισμό και πλατύ πεζοδρόμιο. Σε όλη τη διαδρομή δεν υπάρχει κανένα αρχαίο μνημείο. Ο δήμος Ασωπού έχει αποδείξει πολλάκις ότι διαφυλάσσει την πολιτιστική του κληρονομιά και βέβαια δε συντελείται κανένα έγκλημα, αντίθετα το έργο θα δώσει ώθηση στην ήπια τουριστική ανάπτυξη και απασχόληση σε νέους και νέες, σε μια περιοχή που πλήττεται από την απαξίωση του αγροτικού εισοδήματος και την οικονομική κρίση. Υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
Eχετε, όμως παραπλανηθεί από τον κακόβουλο πληροφοριοδότη σας, όταν αναφέρετε στην επερώτησή σας, ότι εδόθησαν μετά από πιέσεις, κάτι που δεν είναι αληθές και ουδέποτε έγινε τέτοια δήλωση. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωπού που φέρεται ως διαμαρτυρόμενος στην επερώτησή σας, με αυτοτελές έγγραφό του που σας έχει αποστείλει, καθιστά σαφές ότι δεν έχει διαμαρτυρηθεί για το εν λόγω έργο. Θεωρούσα ότι η έως τώρα παρουσία σας θα εξασφάλιζε ισότητα και αντικειμενικότητα     χωρίς να παρουσιάζετε θέματα με υπερβολές και ανακρίβειες.
Απορώ πως με τόση ευκολία χρησιμοποιείτε βαρύγδουπες εκφράσεις, όπως οικολογική καταστροφή, ή βεβήλωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γεγονός που με εκπλήσσει, διότι δεν ήταν αναμενόμενο από τα πρόσωπά σας και θα έπρεπε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, τουλάχιστον να ερευνήσετε το θέμα και να ζητήσετε την  άποψη του δήμου.
Παρακαλώ να αποσύρετε την επερώτηση, γιατί τα αναγραφόμενα σε αυτή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είμαστε στη διάθεσή σας για  οποιαδήποτε διευκρίνιση και επίσκεψή σας στον τόπο μας, προκειμένου νε έχετε ιδία γνώμη».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti