Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν...
Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης καταθέτει έναν προϋπολογισμό χωρίς σχέδιο και συνοχή, προεξοφλώντας η ίδια την αναθεώρησή του στη συνέχεια του οικονομικού έτους.
Παράλληλα ανέφερε ότι, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση παρέχει τη στήριξή της σε εκείνα τα σημεία που θα συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση.
Ζήτησε εξάλλου από την κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική του κόμματός του για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, εξασφαλίζοντας γι’ αυτήν το 80% του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Δ΄ ΚΠΣ), όπως η ΝΔ είχε δεσμευθεί.
Μίλησε ακόμη για την αναγκαιότητα στήριξης του αγροτικού κόσμου της χώρας σε μια επώδυνη και ιδιαίτερα κρίσιμη για τους αγρότες περίοδο, απαιτώντας συγκεκριμένα από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβάλει τις ανάλογες αποζημιώσεις και στους λάκωνες ελαιοκαλλιεργητές, όπως έκανε για άλλες περιοχές, μεταξύ αυτών και η Φθιώτιδα, που είναι η εκλογική της περιφέρεια.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Δαβάκης έκρινε ότι η σημερινή κυβέρνηση, με την πολιτική που ασκεί, εξανεμίζει πρόωρα την εμπιστοσύνη που ο ελληνικός λαός τής έδωσε πριν από δύο μήνες, διαβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να ασκεί αντιπολίτευση και σύντομα θα αποτελέσει την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για τη χώρα.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti