Το ανοσοποιητικό σύστημα κάνει επανεκκίνηση κατά τη διάρκεια του ύπνου

Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 21:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ανοσοποιητικό σύστημα κάνει επανεκκίνηση κατά τη διάρκεια του ύπνου

Ερευνητές δήλωσαν ότι έμαθαν περισσότερα σχετικά με το πώς το ανοσοποιητικό σύστημα αποκαθίσταται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Ελήφθησαν δείγματα αίματος από 14 υγιείς νέους άντρες, μέσης ηλικίας 25 ετών, όταν κοιμήθηκαν τη νύχτα και ξανά όταν παρέμειναν άγρυπνοι. Τα δείγματα αναλύθηκαν για τα επίπεδα των κυττάρων Τ.
Όταν οι συμμετέχοντες κοιμήθηκαν όλη τη νύχτα, τα επίπεδα όλων των ειδών των κυττάρων Τ υποχώρησαν εντός 3 ωρών από την έναρξη του ύπνου. Ωστόσο παρέμειναν υψηλά όταν οι εθελοντές παρέμειναν ξάγρυπνοι.
Δεν είναι σαφές πού πήγαν τα κύτταρα Τ όταν άφησαν το κυκλοφορικό κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό American Journal of Physiology - Regulatory, Integrative and Comparative Physiology.
Η Luciana Besedovsky του University of Tubingen στη Γερμανία δήλωσε ότι η γρήγορη πτώση των επιπέδων των κυττάρων Τ στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου δείχνει ότι ακόμα και μια νύχτα χωρίς ύπνο επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό μπορεί να είναι μια από τις αιτίες που ο τακτικός ύπνος είναι τόσο σημαντικός για τη γενική υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος