Η Google ανέβασε τον πρώτο της χάρτη με δεδομένα ρύπανσης

Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 21:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Google ανέβασε τον πρώτο της χάρτη με δεδομένα ρύπανσης

Η Google κυκλοφόρησε τον πρώτο της χάρτη που παρουσιάζει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα από τετράγωνο σε τετράγωνο. Η νέα επιλογή του Google Maps είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο για το Όουκλαντ της Καλιφόρνια.
Η Google συγκέντρωσε τα απαραίτητα δεδομένα χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητα της εταιρείας που παίρνουν φωτογραφίες για τη λειτουργία street view του Google Maps, εξοπλισμένα με αισθητήρες που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία περιβαλλοντικών αισθητήρων Aclima. Η Google συνεργάστηκε επίσης με το Ταμείο Περιβαλλοντικής Προστασίας για αυτό το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2015.
Σύμφωνα με την ανάρτηση της Google, ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης έχει μεγάλους στόχους γι' αυτά τα δεδομένα. Οι πληροφορίες για τη ρύπανση στο επίπεδο του δρόμου μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες και τις κοινότητες στη μάχη για καλύτερη ποιότητα του αέρα. Η Google και η Aclima έχουν καταγράψει δεδομένα για περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα δρόμου σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια. Τα αποτελέσματα για τις άλλες πόλεις αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.
Η Google χρησιμοποιεί την ίδια προσέγγιση στον τομέα της βιωσιμότητας με την στρατηγική που ακολουθεί στις υπόλοιπες επιχειρηματικές της δραστηριότητες, επενδύοντας τον μεγάλο πλούτο της σε μια σειρά έργων για την τεχνολογική πρόοδο. Ο στόχος είναι να μειωθούν η ρύπανση, τα απόβλητα και το αποτύπωμα άνθρακα, προσφέροντας κοινωνικό έργο, αλλά πρόκειται επίσης για πρωτοβουλίες που μπορεί να αποφέρουν κέρδη στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος