Αντιδράσεις στο Όρεγκον για τον πρώτο φόρο ποδηλάτων στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 20:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιδράσεις στο Όρεγκον για τον πρώτο φόρο ποδηλάτων στις ΗΠΑ

Το Όρεγκον, μία αμερικανική πολιτεία όπου το ποδήλατο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, μόλις ενέκρινε τον πρώτο φόρο ποδηλάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νέος φόρος απαιτεί από τους καταναλωτές να πληρώνουν 15 δολάρια για ποδήλατα που κοστίζουν πάνω από 200 δολάρια, με διάμετρο τροχού τουλάχιστον 26 ίντσες.
Σύμφωνα με τους Washington Times, το πακέτο μέτρων μεταφοράς αναμένεται να υπογραφεί σε νόμο από την κυβερνήτρια του Δημοκρατικού Κόμματος, Κέιτ Μπράουν. Τόσο οι πολιτικοί αντίπαλοι Ρεπουμπλικανοί που αντιτίθενται στην αυξημένη φορολογία, όσο και οι περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι καταναλωτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από την εξέλιξη.
«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε ο εκδότης ποδηλατικού περιοδικού στο Πόρτλαντ, Τζόναθαν Μάους. «Φορολογούμε το πιο υγιεινό, πιο οικονομικό, πιο φιλικό προς το περιβάλλον, πιο αποδοτικό και οικονομικά βιώσιμο τρόπο μεταφοράς που έχει ποτέ επινοηθεί από το ανθρώπινο είδος», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Όρεγκον, Μπιλ Κέριερ, ο φόρος είναι αποτέλεσμα της «ατελείωτης εμμονής της κυβερνήτριας Μπράουν για την εξεύρεση νέων και καινοτόμων τρόπων αφαίρεσης χρημάτων από τις τσέπες των φορολογουμένων της πολιτείας του Όρεγκον».
Τα ποδήλατα απαιτούν λιγότερους φυσικούς πόρους για να κατασκευαστούν από ό,τι τα αυτοκίνητα, εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές, μειώνουν την ηχορύπανση και παράλληλα μειώνουν το κόστος υγειονομικής περίθαλψης, μεταξύ άλλων, δημιουργώντας εύλογες απορίες στους πολίτες του Όρεγκον για την πρόταση του νέου νόμου, αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος